Fredrikstad

Comeback med skyhøy redningsprosent

Endelig løsnet det for Stjernen! Laget og klubben fikk en lenge etterlengtet opptur etter økonomiske problemer og frislipp av spillere (Stjernen-Ringerike 3-1). NB! Demokraten oppdaterer saken med intervjuer utover kvelden.

En boks til besvær

Fem minutter senere fikk hjemmelaget utvisning, og overtallet brukte Ringerike bare ti sekunder på å omsette i scoring. Stjernen er forøvrig Get-ligaens aller dårligste lag i undertall, og avverger motstanderscoring 69 prosent av gangene de har en mann mindre. Nest dårligst er kveldens motstander, med 78 prosent.

Hjemmelaget festet grep og med Eirik Børresens scoring etter halvspilt periode kunne Stjernen gå til første hvile med 2-1, til tross for et brent straffeslag. Pasningslegger var Michael Eskesen.

Utvisninger og stolpeskudd

Stjernen beholdt initiativet gjennom midtperioden, men til tross for spill fem mot fire i fem minutter -etter gjestenes Nils Lid Fuglesangs stygge takling av Niclas Bröms ble belønnet med matchstraff, periodefasit to stolpeskudd og ingen scoringer.

Stjernen tok ledelsen etter allerede etter 15 sekunder ved Christoffer Berger. Pasningsleggere var Peter Lindblad og unggutten Philip Hansen.

Dro det i land

Tredje periode fikk en treg start, men etter tolv minutter fikk hjemmelaget satt inn 3-1 Målscorer var Jonathan Hermansson, etter pasninger fra Daniel Trnavsky og Magnus Eikrem Haugen. Ringerike tok ut keeper og kjempet heroisk, men Tommy Johansen og Stjernen-forsvaret holdt unna, og det endte med en fortjent hjemmeseier.

Stjernen-Ringerike 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

Tilskuere: 1 228 (inkludert 1 021 sesongkort)

Skuddstatistikk: 37-30