Nyheter

«Bummen»: Derfor er FFK bedre rustet for opprykk

FFK-trener Bjørn Johansen føler seg sikker på at første normale fotballtrening etter koronaperioden vil ligne på et kuslipp. – Det er en ivrig gjeng som står og tråkker i startgropa her nå.

Bilde 1 av 3

Se for deg Henrik Kjelsrud Johansen, Mads Nielsen og Ludvig Begby i lange fraspark – brautende og med ett mål for øyet: Opprykk.

– Ja, det tror jeg. Et utelukkende ja på den, svarer FFK-trener Bjørn «Bummen» Johansen på om han tror den første fotballøkta med fullkontakt vil kunne ligne på kuer som slipper ut av fjøset om våren.

Trener Bjørn Johansen tror den første vanlige fotballøkta vil ligne på et kuslipp. Her er FFK-troppen i lange klyv på trening for et par uker siden, og det var ingenting å si på iveren her, heller.

Trener Bjørn Johansen tror den første vanlige fotballøkta vil ligne på et kuslipp. Her er FFK-troppen i lange klyv på trening for et par uker siden, og det var ingenting å si på iveren her, heller. Foto: Martin Næss Kristiansen

Det var FFK-angriper Nicolay Solberg som dro parallellen til fjøset da han ble intervjuet av Demokraten i slutten av mai og så for seg den første kampen.

– Da tror jeg vi er i knallform etter å ha lagt ned grunnarbeidet både i koronapausen og i oppkjøringen. Det vil nok bli nesten som et kuslipp om våren når vi løper ut til den første kampen. Da skal det ikke stå på verken lyst eller ork. Målet er jo opprykk, og jeg er trygg på at vi blir et topplag, sa Solberg da.

LES OGSÅ: Ingen sak å være småbarnspappa og FFK-spiller (Demokraten+)

Fysisk og kampnært

Tirsdag håper Bjørn Johansen og resten av klubben å få klarsignal til å trene som normalt igjen og samtidig få vite når og hvor seriestarten skal gå. For som fotballag kan FFK aldri bli klar for kamp uten å trene på kamp. Da hjelper det ikke å ha et aldri så godt fysisk treningsgrunnlag, som treneren riktig nok mener er svært godt blant spillerne sine etter tre måneder med koronatilpasset aktivitet.

– Vi vet lite om hva de andre klubbene gjør og hva som er ståa hos konkurrentene, men vi har selv fått trent veldig bra fysisk og trent felles i hele denne spesielle perioden. Det har vært bra for oss. De fysiske trenerne har hatt mer ansvar enn tidligere, selv om vi hele tiden har hatt et tett samarbeid fra før.

– Hvordan har dere trent?

– Det startet med to uker med mye løping på barmark. Etter det har vi prøvd å legge inn så mange fotballbevegelser eller kampnær fysisk trening som det lar seg gjøre under smittevernrestriksjonene. Hensikten har vært å belaste mest mulig av den samme muskulaturen som belastes i kamp. Så har vi trent fotballutholdenhet, både i form av intervaller med ball og overtallsspill uten å gå i dueller og sånt, forteller Johansen.

Alexander Zoulakis, keeper Aleksander Karstensen og resten av FFK-troppen har trent godt fysisk under koronaperioden.

Alexander Zoulakis, keeper Aleksander Karstensen og resten av FFK-troppen har trent godt fysisk under koronaperioden. Foto: Martin Næss Kristiansen

Tre suksessfaktorer

Alle i og rundt FFK er mer enn klare for at den tredje strake sesongen i 2. divisjon skal bli den siste, og både trenere og spillere har lenge vært tydelige på at opprykk er det klare målet, slik det var også i fjor.

– Jeg føler meg trygg på at vi blir et topplag, selv om jeg også vet at vi skal gjennom et trangt nåløye. Det positive er at vi er blitt bedre og bedre og fått bygget en kultur og en struktur som må ligge til grunn, sier Johansen.

Det er spesielt tre grunner til at treneren tror det i år er mulig å bli et mer stabilt topplag, som til slutt krones med opprykk og som han mener utgjør forskjellen fra i fjor.

• En bedre tropp.
• En tropp mindre sårbar for skader.
• Et mer gjennombruddshissig spill.

– Vi har bygget en enda sterkere tropp, som skal tåle å trene mye og stå løpet helt ut i en lengre periode. Vi har også jobbet mye med å spille enda hurtigere i lengderetning og bli mer gjennombruddshissige, noe vi tok nye steg på i treningskampene tidligere i år, påpeker Johansen.

– Du er ikke redd for overtenning og akutte skader når «kuene» endelig slippes løs?

– Nei, det er jeg ikke engstelig for. Nå er vi bare ivrige etter å komme i gang. Jeg er mer redd for en ny utsettelse av seriestarten. Nå er det på tide at vi får komme i gang også i PostNord-ligaen, slutter FFK-treneren.

Mer fra Dagsavisen