Nyheter

Bullen med VM-medalje og OL-deltakelse i sikte

Medaljekandidaten fra Fredrikstad, rangert som nummer to i verden, har ett mål for øyet under VM i Kasakhstan: Sikre OL-billett.

Av Martin Næss Kristiansen og Tommy Skauen

Grace Bullen, det meritterte brytefenomenet på bare 22 år, har til gode å delta i et OL – og ta VM-medalje – på seniornivå. Deltakelse i Rio-OL 2016 glapp i kvalifiseringsmesterskapet for tre og et halvt år siden. Det er en revansjelysten Bullen som entrer matta under VM i Kasakhstan onsdag. En eventuell finale går torsdag.

Sjetteplass holder

En sjetteplass er nok til å få bryte med flagget på brystet i sitt første OL – i Tokyo neste år, der hun lenge har hatt som mål å vinne gullet.

– Mitt største mål nå er først og fremst å sikre meg en plass blant de seks beste i 58-kilosklassen i VM, slik at jeg får meg en OL-billett til Tokyo 2020, sier Bullen til Demokraten.

VM pågår nå i byen Nur-Sultan i Kasakhstan, hvor 930 deltakere er i sving. Stig-André Berge røk mandag ut av mesterskapet, men han får flere muligheter til å kvalifisere seg til OL. Bullen – med 32 konkurrenter i sin vektklasse – satser på å gjøre kort prosess.

Mangler VM-medalje

Sjansene burde være gode, rangert som nummer to i verden. Atlas-bryteren har imidlertid ingen VM-medaljer på seniornivå fra før, selv om hun kan skilte med OL-, EM- og VM-gull som ungdom, EM-gull både som junior og senior og VM-gull i U23 i fjor høst. I Senior-VM samme år ble hun nummer fem.

– Dette blir uten tvil mitt tøffeste oppgjør. Men jeg har likevel stor tro på målet om både medalje og OL-billett, sier hun, vel vitende om at dette kan være hennes beste OL-sjanse.

– Alle de beste i verden er med her. Jeg må nok vinne tre-fire tøffe kamper, slår hun fast.

Dersom OL-billetten glipper nå, får Bullen likevel to muligheter til. Men da er det bare gull eller sølv som gjelder i mesterskap neste år.

FAKTA: Bullen-meritter
* Senior: EM-sølv 2016, EM-gull 2017, VM-gull (U23) 2018.
* Junior: EM-gull 2015, 2016 og 2017 – VM-bronse 2017.
* Ungdom/kadett: OL-gull 2014, VM-gull 2014, EM-bronse 2012 og EM-gull 2013 og 2014.

Mer fra Dagsavisen