Bullen fikk finalebank i Bulgaria

Grace Bullen vant lørdag alle sine tre kamper i Grand Prix-turneringen i Sofia, inklusive semifinalen. Men i finalen søndag ble det bråstopp mot v-mester Mingning Rong.

Den regjerende verdensmesterinnen fra Kina har Grace møtt to ganger før. De har en seier og ett tap hver i de innbyrdes møtene. Som begge var VM-finaler, henholdsvis i senior-VM og U-23 VM i 2018. 
Nå var planetens beste bryter voldsomt sugen på revansj. Som et skadet vilddyr gikk hun ut mot Bullen - som var velforberedt på et blodig hardt oppgjør. Miss Mong hadde ikke glemt Bullens fenomenale fallseier i U23-VM for fire måneder siden.

Da dommeren blåste sluttsignalet sto det suverene 8-0 til den lille store kineser. Men sifrene bedrar - 8-0 i bryting og 8-0 i fotball eller hockey, er to vidt forskjellige kampbilder. Vinner et fotballag 8-0 er det utklassing, skikkelig grisebank. I bryting kan - hvor utrolig det enn høres - 8-0 på poeng være resultatene av en uhyre jevn match.  
 
Første dag av "Nikola Petrov-turneringen i Bulgarias hovedstad Sofia, viste at Grace fra Lisleby nå stabilt er en av verdens tre beste fristils-brytere. 22-åringen beseiret lørdag tre sterke utøvere fra Korea, Bulgaria og Hviterussland. I andre match, dvs. kvartfinalen i turneringen slo hun sølvmedaljevinneren fra fjorårets VM. 

Søndagens finaletap endrer lite eller intet på dette: Grace er nemlig nå trolig nest best i verden i sin vektklasse. Det viser begge de to tøffe internasjonale turneringene hun har startet i - de siste tre ukene; først i Sibir - så i Sofia denne helgen.

Grace Jacob Bullen åpnet meget sterkt i sin første match på lørdag formiddag i Sofia med suveren seier på «teknisk overlegen». Og poengsifrene 10-0 mot Jien Um fra Sør-Korea. Hun tok 7.plassen i VM i 2018. I kvartfinalen møtte hun altså bulgarske mesteren Bilyana Zhivkova Dubova (som tok sølvmedalje på VM i Budapest ifjor). Her ble det straks litt tøffere for Bullen, men det holdtlikevel til seier med poengsifrene 6-3 etter seks minutter og full tid.

I semifinalen mot Iryna Kurachkina, Hvitrussland (hun tok 5.plass i VM 2018) - ble det nesten nesten en identisk kamp som i kvarten. Men nok en gang var Fredrikstadjenta sterkest og vant knappe 6-5 etter full tid.