Nyheter

Bullen endte på 7. plass i Roma

Etter greie seire i de to første kampene, ble det tap i kvartfinalens siste sekund for Atlas-bryteren i en av verdens største rankingturneringer.

Av Tommy Skauen

Grace Bullen åpnet godt i -57 kilosklassen i turneringen «Matteo Pellicone» i Roma torsdag, med teknisk fallseier 10-0 over brasilianske Giulia Penalber de Oliveira.

I sin andre kamp fulgte hun opp med en sikker 5-0-seier mot Lisette Antes Castillo fra Ecuador.

Les også: Bullen klar for nye grep i Roma (Demokraten+)

Tapte på tampen

I kvartfinalen var det duket for duell mot en av turneringens storfavoritter, indiske Anshu Anshu. Dette ble en knallhard kamp, som var tøff og jevn helt til siste slutt.

Bullen ledet 4-2 til det gjensto noen få sekunder, men på tampen klarte den indiske motstanderen å komme seg bak ryggen hennes, og fikk henne ned på matta. Dette ga to poeng og uavgjort, og Anshu vant dermed kampen fordi hun tok poeng sist.

Dermed måtte Bullen vente og håpe på at Anshu skulle vinne sin semifinale mot den regjerende verdensmesteren Linda Morais fra Canada. Det gjorde hun overbevisende, og tok seg til finalen, noe som førte til at Bullen fikk komme tilbake for en rekval-kamp.

Les også: Overrasket Grace med sjenerøs sjekk (Demokraten+)

Rett hjem til trening

Motstander der var nettopp den canadiske verdensmesteren, som virkelig ville revansjere semifinaletapet, og lekte seg med Bullen. Etter bare ett minutt og 17 sekunder var fasiten seks «rullinger» og teknisk fallseier 10-0 til Morais.

Dermed var Bullen helt ute av den store internasjonale rankingturneringen i Roma, og endte til slutt på en 7. plass. Fredag bar det rett hjem igjen til Fredrikstad for nye beinharde treningsøkter, med EM og OL-kvalifisering i februar og mars i siktet.

Canadiske Linda Morais vant til slutt også bronsefinalen, mens Anshu Anshu kanskje litt overraskende tapte finalen mot Odunayo Adekuoroye fra Nigeria. Dette betyr at det er mange som trolig nå gjør alt for å kvalifisere seg til OL i Tokyo senere i år.

Mer fra Dagsavisen