Nyheter

Bullen ble europamester for annen gang

Grace Bullen vant fredag kveld EM-gull i bryting ved å beseire ukrainske Alina Akobija 6-1 i finalen i kvinnenes 57-kilosklasse under mesterskapet i Roma.

– Det var en relativt tøff finale. Hun er en motstander som vet hva jeg gjør, og hun har studert meg. Hun begynte ganske sterkt, men jeg måtte bare holde mitt tempo. Jeg er veldig fornøyd med at jeg beholdt roen, sa Bullen til TV 2.

Bullen innledet finalen ved å avverge motstanderens forsøk på å få til poenggivende grep og fikk et par ganger tilsnakk for passivitet. Akobija ble tilkjent det første poenget i kampen, men Atlas-bryteren vendte til 4-1-ledelse da hun rett før slutt i første halvdel fikk motstanderen ned på matta og greide å rulle henne.

I de siste tre minuttene økte hun til 6-1-ledelse og fikk deretter et jerngrep om Akobija som ikke greide å komme seg opp igjen fra matta. Hun kunne kanskje greid en fallseier, men nøyde seg med å holde motstanderen nede mens sekundene tikket av gårde.

Les også: Bullen har finslipt formen før EM i Roma (Demokraten+)

Gjort det før

– Jeg har gjort det før, der jeg har holdt motstanderne i ett minutt. Det er fordi jeg ikke vil risikere å slippe festet jeg har. Det er bedre å være sikker, sa Bullen til TV 2.

Etter den klare seieren danset hun rundt i ringen med norsk flagg.

Det er den norske 23-åringens annen EM-tittel. Bullen ble europamester også i Novi Sad i 2017, året etter at hun tok sin første EM-medalje med sølv i Riga.

Atlas-bryteren tok seg til finale med to overbevisende seirer torsdag. Først ble det fallseier mot Alyona Kolesnik fra Aserbajdsjan i kvartfinalen, deretter 2-0-seier over Jirina Kuratsjkina fra Hviterussland i semifinalen.

Les også: Overrasket Grace med sjenerøs sjekk (Demokraten+)

I rute til OL

Hun har fått en kjempestart på en sesong der det store målet er OL i Tokyo. I løpet av våren kommer OL-kvalifiseringen.

Silje Kippernes var i aksjon i rekvalifisering i 53-kilosklassen fredag, men tapte for rumenske Georgiana Seicariu. Hun fikk en ny sjanse fredag fordi Jessica Blaszka, som slo henne i kvartfinalen torsdag, tok seg til finale.

Tidligere i mesterskapet vant Morten Thoresen EM-gull i 67-kilosklassen i gresk-romersk bryting, mens Iselin Solheim tok bronse i kvinnenes 76-kilosklasse.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen