Åtte seiere på rad for FBK

FBK-jentene tok søndag sin åttende strake seier på rad i Eliteserien i håndball. Sjelden eller aldri har klubben hatt slik flyt - fra brakseier til brakseier.

FBK - Oppsal IF 33-23 (20-10)

 - Vi er i en "fruktansvärd" bra form nå, sa suksesstrener Christer Karlsson til Demokraten etter nok en storseier i Kongstenhallen. De 
fem siste kampene etter nyttår har vi også hatt fin bredde i spillet. 

 - Dette var seier nummer åtte på rad - så nå har vi ikke tapt siden bortekampen mot Rælingen i høst, fortsetter Christer.

Bredden i spillet viste seg nok en gang på søndag ettermiddag, da hele 11 spillere kom på scoringslisten. Og best blant den Andrea Rønning med hele syv fulltreffere. Hun ble da også kåret til banens beste spiller og fikk bestekvinnespremien på FBK. 

Men også Louise Karlsson var i sedvanlig scoringshumør og prikket inn seks knallere bak de to Oppsal-målvaktene. Frida Christiansen og Maja Muri fulgte opp målkalaset med respektive 4 og 3 mål.

- Nei, ikke surt å dra hjem

Oppsal-jentene byttet målvakt og kom sterkere tilbake etter 20-10 ved pause. 2.omgang endte uavgjort 13-13. Flere spillere fikk prøve seg etter pause og det brast vel litt i konsentrasjonen. Når "alle" både på banen og tribunen visste at Ballklubben ville ta nok en brakseier.

- Kjennes det ikke litt surt å reise hjem til Göteborg nå om noen uker, Christer?

- Nei, absolutt ikke. Det kjennes faktisk bra å reise hjem nå når jeg vet at laget er på rett vei - og vi sammen har gjort en "jättejobb". 

Det hadde vært mye verre å gi seg med et lag i bunnen av tabellen. Nå vet vi at sluttspillplassen er sikret - og at FBK kan slå nær sagt hvert eneste lag i serien, fortsetter den uhyre populære svensken.

Men noen bronsemedalje vil trenerelegende Christer Karlsson helst ikke høre snakk om. Han understreker at det er flere gode lag som "har heng" på bronsemedaljene. 

Fokuset er på neste kamp, som blir bortekampen mot Molde. På papiret og på tabellen en overkommelig motstander. Men FBK tar nå ikke lett på en eneste kamp - og reiser med sitt aller beste lag til neste match i "Rosenes by" - dvs. to målvakter og 11 utespillere. Og alle de beste spillerne.