Nyheter

Atlas-bryter Othelie Høie jakter medaljer i Aserbajdsjan og Bulgaria

Stortalentet har vunnet nær sagt alt hun har stilt opp i på brytematta så langt i år. Nå bygger hun seg opp til kamp om mer edelt metall.

– Jeg er utrolig fornøyd med sesongen så langt, som har vært den klart beste i karrieren min til nå, sier Høie til Demokraten.

I mars tok hun NM-gull i både junior- og ungdomsklassen. To måneder senere fulgte hun opp med seier i Nordisk mesterskap for U17, før det i juni «bare» ble bronse i kadett-EM.

– Jeg følte egentlig at jeg hadde dagen der også, men er ikke helt fornøyd med semifinalen jeg tapte. I bronsefinalen brøt jeg bra igjen, og alt i alt er jeg godt fornøyd med den prestasjonen, sier 17-åringen om EM-deltakelsen i Roma.

Les også: Othelie tok to NM-gull (Demokraten+)

Trener tre timer daglig

For tida befinner Høie seg på treningsleir i Madrid, men tar seg tid til en telefonprat mellom øktene p å brytematta.

– Det er ganske bra her nede. Jeg trener med seniorer fra hele verden, og får sånn sett best mulig sparring inn mot European Youth Olympic Festival (EYOF) og kadett-VM, forteller hun.

Med to daglige treninger på 1,5 time hver, blir det lite tid til sightseeing i den spanske hovedstaden.

– Det er treningen jeg fokuserer på, og så prøver jeg å slappe av best mulig mellom øktene. Noe særlig mer rekker jeg ikke, sier Høie.

To store mål

Neste uke reiser hun til Baku for å representere Norge i nevnte EYOF, og ambisjonene for egen prestasjon er klare.

– Jeg satser på medalje, det ville vært veldig stort for meg, fastslår Høie.

– Dette er egentlig akkurat det samme som EM, med mange av de samme bryterne, så jeg får en ny sjanse til å revansjere semifinaletapet, og gjøre ting bedre, fortsetter hun.

Og det er langt mellom de late dagene i sommer, for det store brytetalentet, som ellers i året er elev ved Wang Toppidrett i Fredrikstad. Etter Aserbadsjan-turen bærer det rett videre til Bulgaria, der 17-åringen er Norges eneste utøver i kadett-VM.

– Jeg får bare bryte best mulig. Så langt i sommer har jeg bare trent og trent opp mot disse stevnene, men etterpå er det fortsatt to uker til skolen starter igjen, så da rekker jeg å ta meg litt ferie, sier Høie med et smil.

Othelie Høie(16) og Grace Bullen (22) jakter på nye medaljer og mesterskapspaller. Her i vennskapelig positur.

Othelie trener mye sammen med Grace Bullen, og forsøker å lære mest mulig av hennes suksessformel. FOTO: Tommy Skauen

Forbildet Grace

17-åringen representerer Fredrikstad-klubben BK Atlas, og deler mange treningstimer med klubbvenninnen Grace Bullen.

– At jeg får muligheten til å trene med henne er helt fantastisk. Det er ikke mange som får anledning til å trene så ofte sammen med en europamester på seniornivå, sier Høie.

– Jeg prøver å gjøre mye av det samme som Grace, og det er en stor inspirasjon for meg å se hvor langt hun har kommet i karrieren med samme treningsfasiliteter, utdyper hun.

Les også: Grace Bullen tildelt 100.000 kroner av Østfold fylkeskommune

Drømmer om VM på hjemmebane

Nylig ble det klart at VM i bryting skal arrangeres i Oslo i 2021, og Høie innrømmer at det hadde vært en drøm å få være del av det norske laget der.

– Nå skal jeg være forsiktig med å si for, men det hadde vært utrolig kult å få delta i et VM på hjemmebane, så jeg vil fighte for en plass i en av klassene der, slutter hun.

Mer fra Dagsavisen