Amper etter keeperkritikken

De norske landslagskeeperne fortsetter å strø grus i egen maskin. Rune Almenning Jarstein rotet det til i 2-1-kampen mot Slovenia tirsdag.

Det var hans tredje store feil på Ullevaal i løpet av de to siste kampene. Telemarkingen ga en retur på et frispark som gikk i keeperhjørnet. Til slutt var midtstopper Kjetil Wæhler sist på ballen til 0-1.

– Jeg synes det var en bra prestasjon av meg å stoppe ballen. Jeg så ikke utgangen på skuddet, og ballen kom fort, sa Almenning Jarstein etterpå.

– Dere får lære dere noe mer om keeperspill. Det er mange dumme spørsmål og ikke mye positivt som skrives om meg, sa en irritert målvakt.

Den norske keepersituasjonen virker låst etter feilvurderinger, manglende besluttsomhet og usikkerhet.

Espen Bugge Pettersen ble benket etter sin halvtabbe mot Island fredag (0-2-tap).

Dermed bar det inn på laget igjen med Almenning Jarstein. Han var på sin side vraket til Island-oppgjøret etter to skikkelige blemmer i augustkampen mot Hellas.

Utespillerne vet ikke hvem de skal forholde seg til og mangler sannsynligvis tillit til egen keeper.

Gir seg?

Norge spiller landskamper igjen i oktober. Det skjer borte mot Sveits og Kypros. Bugge Pettersen kan ikke tolke ting annerledes enn at løpet er kjørt for hans del som førstekeeper.

Så er spørsmålet hvor lenge han fortsetter på landslaget. – Jeg vil ikke kommentere hva som skjer framover eller hva som skjedde ute på banen tirsdag. Nå skal vi glede oss over seieren, sier vestfoldingen til NTB.

Almenning Jarstein ble tidlig – kort etter Thomas Myhres Frankfurt-mareritt mot Tyrkia i 2007 – pekt ut som Norges framtidsmann.

Han innfridde ikke fullt ut og måtte gi fra seg plassen til Jon Knudsen en lengre periode. En Knudsen-skade gjorde så at Almenning Jarstein igjen fikk sjansen.

Odd Grenlands André Hansen (22) kan være svaret på sikt. Han var med som tredjemann i de to første VM-kvalkampene.

Bare vel 11.000 tilskuere fant veien til Ullevaal tirsdag. Det er et meget foruroligende tall for Norges Fotballforbund. (©NTB)