Sport

30 år med Begby IL

22. oktober jubilerer Begby IL. Idrettslaget runder 30 år. Det er med andre ord ikke noe ”gammelt” idrettslag, men Begby har likevel en ganske omfattende historie, ettersom de er engasjerte på flere fronter.

I anledning 30 års jubileumet har laget gitt ut en bok i A-4 format, der lokalhistoriker Karl Ottar Fjeld og redaksjonskomiteen har skrevet om hendelser gjennom 30 år. Det har ikke vært kjedelig i Begby Idrettslag.

Det kan slås fast.

I forordet slås det fast at det var et lykkelig valg å etablere et idrettslag på Begby. I løpet av årene har idrettslaget anlagt både grus,- gress- og kunstgressbane, og bygd et flott klubbhus. Idrettslaget står også for vedlikeholdet av lysløypa på Østsiden.

Stor fotballgruppe

Begby IL har en stor og driftig fotballgruppe. Det drives barneidrett, trimgruppe, husstyre, løypeutvalg og laget har en egen romjulskomite, som arrangerer Romjulscupen hvert år.

I boka kommer det frem at Begby IL har et meget godt samarbeid med Begby skole, Begby lokalsamfunnsutvalg, Fredrikstad idrettsråd og Fredrikstad kommune.

Idrettslaget nevner også et godt samarbeidsklima med naboklubbene og byprosjektet.

Pr. i dag har Begby Idrettslag 550 medlemmer i alle aldersgrupper. I forordet til boka oppfordrer man flere til å ta tillitsverv og være med å utvikle Begby IL til et enda bedre idrettslag.

Boka e r på 100 sider. Her er det mange artige historier og bilder som forteller om Begby Ils første 30 år.

Mer fra Dagsavisen