Sport

Grace Bullen herjer i VM – klar for semifinale og svært nær OL-billett

Grace Bullen slo Krista Tunde Incze fra Romania kvartfinalen i 62-kilosklassen i bryte-VM i Beograd onsdag. Dermed er hun veldig nær å sikre seg OL-plass.

Rettelse: Vi meldte først at kvartfinaleseieren ga Bullen OL-plass, hvilket ikke stemmer. Derimot vil seier i semifinalen gi OL-deltakelse.

Fredrikstad-bryteren har vist kjempeform i innledningen på VM-turneringen i Beograd. I kvartfinalen mot rumenske Incze fikk hun tidlig seks poeng etter en nedriving og påfølgende rulle. Deretter fulgte det norske håpet opp med å sikre seg ytterlige fire poeng og vant dermed på teknisk suverenitet.

I åttedelsfinalen slo Grace Bullen nigerianske Esther Omolayo Kolawole på fall. Bullen sikret seg der tre poeng etter en nedriving etter stillingskrig de første to minuttene av kampen. Den nigerianske motstanderen reduserte så til 1-3 i en situasjon som endte med at Bullen pådro seg en rift og måtte ha behandling.

Like etter slo den norske jenta til og fikk motstanderen sin på ryggen med 1.26 minutter igjen av kampen. Kampen endte dermed i fallseier med 7-1 i poengprotokollen.

I sin første kamp onsdag brukte Grace Bullen bare 21 sekunder på å slå Angelina Rodrigues Miranda fra Kapp Verde på fall. Den norske bryteren gikk offensivt ut mot Miranda og fikk raskt en nedrivning etterfulgt av et fall. Dermed var kampen over svært raskt.

Med kvartfinaleseieren mot Incze er Bullen nå sikret en topp seks-plassering i VM. Det betyr samtidig at hun er snublende nær å være klar for neste års OL i Paris allerede nå. De fem beste får billett dit.

Grace Bullen knuste Krista Tunde Incze fra Romania i VM-kvartfinalen med poengseier 10-0.

Dersom Bullen vinner sin semifinale mot japanske Sakura Motoki senere onsdag, er hun kvalifisert for sommerlekene i Paris. Taper i stedet Bullen den kampen, får hun en ny sjanse til å sikre OL-billetten i den påfølgende bronsefinalen.

I brytemesterskap gjennomføres det samtidig to separate bronsekamper som følge av systemet med rekvalifisering. Begge de to vinnerne får bronsemedaljer. Dersom Bullen skulle tape sin bronsefinale, skal hun derfor møte taperen av den andre bronsefinalen til kamp om den siste av de totalt fem OL-billettene som deles ut under mesterskapet i Beograd.

Det gjenstår siden to OL-kvalifiseringer før sommerlekene i Paris neste sommer.

PS! Fra før er en annen Fredrikstad-utøver klar for neste års Sommer-OL i Paris: Roeren Lars Martin Benske, i duo med Ask Jarl Tjøm, skaffet OL-billett da de nådde VM-finalen for et par uker siden.

(©NTB)

Les også: VM-bronse til Høie

Mer fra Dagsavisen