Sport

Kristin tok tegnestiftene fatt: – Tror FFK rykker opp nå

Kristin Drøbak Johansen tok til tegnebrettet for å heie FFK-spillerne helt i mål – på opprykkstoget.

Med fare for å ta opprykket på forskudd har hobbytegneren Kristin Drøbak Johansen tegnet det som må forstås som et FFK-lag på sikker vei mot Eliteserien.

FFK leder for øyeblikket Obosligaen med en margin på seks poeng når åtte serierunder gjenstår, og har tapt bare én av sine 22 kamper til nå.

– Det kan bli tøft, men jeg tror det blir opprykk til FFK nå, sier Johansen.

Spurt om t-skjorter med trykk

Hun har publisert tegningen på supportersider på Facebook, hvor responsen ikke har latt vente på seg.

Hobbytegner Kristin Drøbak Johansen har tegnet FFK-troppen på opprykkstoget til Eliteserien.

«Den var magisk. Fantastisk arbeid», lyder en av tilbakemeldingene.

– Jeg har fått bare positiv respons. Jeg har til og med sett noen etterspørre tegningen som trykk på t-skjorter, så det er jo litt artig.

– Kan det bli aktuelt?

– Vi får se, da, svarer hun lurt.

Den nevnte henvendelsen om t-skjortetrykk er rettet direkte til Geir Nilsen, butikksjef i supporterbutikken Aristokraten. Han er umiddelbart positiv til forslaget overfor Dagsavisen Demokraten.

– Nå har jeg ikke fått snakket med tegneren ennå, men hvis vi får lov og hun er interessert kan det fort bli t-skjorter av dette. Jeg synes det er et veldig kult design og har sansen for ideen om å trykke opp tegningen på t-skjorter, sier Nilsen.

– Følte at alle måtte med

Johansen røper at hun er ihuga Stjernen-tilhenger og ikke egentlig så veldig ivrig når det gjelder FFK og fotball.

– Men jeg har en far og en bror som begge er veldig FFK-patrioter, skyter hun inn.

Johansen har håndarbeid med seg til daglig i jobben som butikkmedarbeider i Stoff og Stil, og har blant annet jobbet med omsying av bunader. Tegning er en hobby for henne. Hun har tidligere tegnet for Stjernens supporterklubb Red Beavers.

– Så har jeg fått noen innspill og ønsker om dette opprykkstoget, og syntes det var en morsom idé. Jeg lurte først på bare å tegne inn de spillerne som har vært mest på banen, men følte at alle spillerne måtte med, slutter Johansen, som også har passet på å inkludere Fredrikstadbrua, Plankebærer’n og Fredrikstad stadion.

Nyeste fra Dagsavisen.no: