Sport

Simen Rafn vender hjem til FFK

En gammel kjenning blir FFKs første nysignering til trener Mikkjal Thomassen.

Sju år er gått siden Simen Rafn (30) forlot hjembyen og FFK, når han igjen er klar for å ikle seg hvit drakt og røde shorts.

FFK og Rafn er enige om en treårskontrakt, melder klubben selv på sine egne nettsider mandag.

– Helt siden jeg forlot klubben har planen min vært å komme hjem igjen på et tidspunkt. Nå er jeg utrolig glad for å være tilbake, og jeg ser virkelig fram til å bidra med mitt for å få FFK tilbake der den hører hjemme, sier Rafn ifølge FFK.

Simen Rafn, den gang 19 år, forsøker en avslutning i en FFK-kamp hjemme mot Molde i 2011.

Rafn har vist seg å være en anvendelig spiller, men kommer fra Aalesunds FK som høyreback. Han har flere sesonger bak seg i FFK både i eliteserien og i 1. divisjon før han senere har spilt en sentral rolle i Lillestrøm og i svenske Gefle.

To opprykk fra 1. divisjon samt et cupgull har Rafn rukket å være med på.

FFK-debuten fikk Rafn som 18-åring i april 2010. Han spilte 150 kamper for rødbuksene før han søkte nye utfordringer. Nå forlater han eliteserien for å komme hjem og bidra i en ny FFK-offensiv. Det er FFK glad for.

– Vi er veldig fornøyde med å hente hjem Simen. Han kommer til å tilføre erfaring og kvalitet fra øverste nivå i Norge, og blir en viktig brikke i det laget vi nå er i ferd med å sette sammen. I tillegg til å være en god fotballspiller, så er Simen en strålende person med sterke verdier både som menneske og spiller. En veldig fin forsterkning til laget, garderoben og klubben, sier sportssjef Joacim Heier ifølge samme kilde.

Fra før er det kjent at FFK har forlenget kontrakten med Ludvig Begby med tre nye år. Nicolay Solberg har på sin side valgt å trappe ned fotballsatsingen og forlate FFK, mens Alexander Betten Hansen og Olav Øby er ferdig i klubben etter at FFK valgte ikke å tilby dem nye kontrakter.

Nyeste fra Dagsavisen.no: