Sport

Nora Wold og stafettlaget ute av EM

Nora Kollerød Wold fra Fredrikstad fikk sjansen på ankeretappen, men det ble stang ut for Norges stafettlag i EM i friidrett.

Det norske laget, bestående av Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum, Line Kloster og Nora Kollerød Wold, klokket inn på tiden 3.31,36 i det første heatet fredag formiddag.

Det holdt ikke til å bli blant de tre beste i heatet, og de får dermed ikke kjempe om edelt metall i finalen lørdag kveld.

Nora Wold vekslet inn på sisteetappen da Norge lå på 7. plass og inntok raskt 6. plassen i feltet. Men det ville seg ikke. Teten hadde allerede et godt forsprang og Nora Wold løp til slutt Norge inn til en sisteplass av åtte nasjoner i heatet.

– Det var veldig hard motstand, men likevel utrolig gøy, fortalte 25-åringen til NRK.

Norges lag

Norge måtte klare seg uten Amalie Iuel, som skal løpe finale på 400 meter hekk fredag kveld.

Elisabeth Slettum, Line Kloster, Linn Oppegaard og Nora Kollerød Wold dannet Norges lag på 4 x 400 meter i friidretts-EM i München fredag formiddag.

Slettum ble utslått i semifinalen på 400 meter hekk og røk også ut i forsøkene på 200 meter torsdag. Kloster avanserte heller ikke fra semifinalen på 400 meter hekk.

23 år gamle Oppegaard fra Moss, som ble norsk mester på 400 meter, var langt unna en semifinaleplass i München tidligere i mesterskapet. EM er hennes mesterskapsdebut på seniornivå individuelt.

Linn Oppegaard fikk det tøft i kvalifiseringen på 400 meter i friidretts-EM. Foto: Lise Åserud / NTB

Fredrikstad IFs Nora Wold ble tatt ut i troppen som reserve på både 400 meter og 400 meter hekk før hun torsdag ble bekreftet som en del av stafettlaget.

De tre beste i de to heatene og ytterligere to lag på tid er klare for lørdagens finale.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen