Sport

FBK med TV-inspirert oppkjøring: – Konkurranseinstinktet på topp

Intet blod, men svette og mange lattertårer i FBKs interne versjon av Mesternes mester, der kanopadlingen var dømt til å ende med noen kantringer.

– Dette ga mersmak, altså! Jeg ser gjerne at det blir en tradisjon, sier FBK-profil Julie Hulleberg til Dagsavisen Demokraten.

I fjor fikk FBK-spillerne prøve seg på en hjemmesnekret utgave av 71 grader nord, mens trenerteamet før årets sosiale sommersamling på Solhaug igjen hadde hentet inspirasjon fra TV-skjermen: Mesternes mester.

– 71 grader nord var hakket verre. Mesternes mester var langt ifra like tungt, men veldig gøy – med jenter i vannet og mye god latter, slår Hulleberg fast.

Den andre strake sommeren med en TV-inspirert, sosial og fysisk lagbyggingsdag ga mersmak for Julie Hulleberg (midten, i rødt), som gjerne ser at opplegget blir en tradisjon for FBK-spillerne.

– Terskelen litt lavere

Håndballklubbens elite- og rekruttspillere var mandag samlet til sosial lagbygging på feriekolonien i Elingaardskilen, men oppholdet liknet ikke noe hvilehjem.

Opplegget, som trenerne hadde satt sammen, omfattet en utholdenhetskonkurranse, mageøvelsen krampetrekningen, hinderløype, kanopadling og hjernetrim.

– Kanopadling var det gøyeste. Laget mitt var best i første runde, men veltet i finalerunden. Vi var vel ikke de eneste som kantret. Man blir lett overivrig. Konkurranseinstinktet var på topp og spilte nok en rolle i det, tror Kaja Søberg Arnesen (18), som er målvakt og sisteårs rekruttspiller.

– Heldigvis slapp vi unna skader, dem er det nok av på håndballbanen legger hun til.

Kanopadling ispedd masse konkurranseinstinkt endte med jenter i vannet og mye god latter, ifølge lagprofil Julie Hulleberg.

FBK ønsker at spillerne er sammensveiset på tvers av elite- og rekruttlag, og samlinger som på Solhaug er et ledd i det. Lagene pleier også å trene samtidig og rekruttspillere hospiterer hyppig på A-lagstrening. Sosiale tiltak er derfor viktig, mener Arnesen.

– Jeg synes det er veldig positivt, det gjør at vi blir bedre kjent og lærer mer om hverandres styrker og samtidig får trent samarbeid og kommunikasjon. Rekruttgruppa endres jo dessuten hver sesong, så jeg tenker at det er spesielt fint for de yngste å få være med på sånt med elitegruppa. Da blir kanskje også terskelen litt lavere når man plutselig skal trene sammen, påpeker den unge skuddstopperen.

Målvakt Kaja Søberg Arnesen og de andre FBK-spillerne fikk blant annet testet seg i  en hinderløype under klubbens egen versjon av NRK-produksjonen Mesternes mester.

Rekruttspiller til topps

Mesternes mester i FBK-drakt ga mersmak også for rekruttspiller Konstanse Nilsen Stang, som etter individuelle- og lagøvelser dro med seg 39 poeng – flest av alle – og ble mester.

– Ja, med knapp margin. Ingeborg (Furunes, journ. anm) var neste på lista med 38 poeng. Det var veldig gøy!

– Og premien?

– Mest heder og ære, men jeg fikk en genser som bevis.

– Ikke opptak til elitegruppa?

– He-he, det skal vel kanskje litt mer til, ler Stang.

Rekruttspiller Konstanse Nilsen Stang kunne stolt posere foran lagvenninnene i genseren som beviser at hun er Mesternes mester på Solhaug.

Seniorspiller Hulleberg opplever at sosiale styrkeprøver som dette bidrar til økt tillit og samhandling mellom spillerne.

– Derfor er det fint å bli bedre kjent på tvers av lagene. I FBK skal det jo være en rød tråd sånn sett, og det styrker utviklingsarbeidet. Vi ønsker jo å rekruttere egne, lokale spillere før hver sesong, påpeker hun.

Ikke dårlig – håndballspillerne i FBK mestrer også synkron restitusjon.

– Men til det store spørsmålet: Hvilken av dagens FBK-spillere oppnår først suksess nok til å bli invitert til det ekte Mesternes mester?

– Der er det mange gode kandidater. Men må jeg si én, blir det Karoline Syversen, slutter Hulleberg.

FBK serieåpner 4. september borte mot Volda.

Spillerne konkluderer med at sosiale samlinger som denne gjør dem til en mer sammensveiset gjeng, her med utsikt til Elingaardskilen.