Henriette Jæger om VM-fjerdeplassen: Ekstremt deilig å være tilbake

Henriette Jæger er en av tre EM-uttatte østfoldinger og løp torsdag inn til ny norsk aldersrekord på 400 meter-finalen i U20-VM i Colombia.

Tiden 52,23 ga henne en fjerdeplass. 19-åringen fra Aremark løp i bane 1 i finalen torsdag lokal tid. Mesterskapet holdes i Cali i Colombia.

Yemi Mary John i bane 4 tok seieren med tiden 51,50. Dette var nok en personlig rekord for den britiske utøveren, som dermed forbedret rekorden sin i både innledningsheatet, semifinalen og finalen.

På forhånd hadde John lovet å ta på seg tiara om hun vant, og den fikk hun på seg etter målpassering.

Forbedret rekorden

Henriette Jæger gikk til finalen etter å ha løpt inn til tredjeplass i sin semifinale med 52,33. Hun gikk videre på tid.

Tiden var norsk aldersrekord, og Jæger forbedret den altså med ytterligere ett tidel i finalen. Hennes tidligere personlige rekord før mesterskapet var 52,52.

– Jeg skal ikke klage på en fjerdeplass i VM, men man vil så klart ha en medalje når man er så nærme. Men herregud, det er ekstremt deilig å være tilbake på et bra nivå etter så mye motgang det siste året, sier Jæger til Halden Arbeiderblad.

Hun slår fast at hun ikke kunne ha gjort så mye annerledes i finalen, for de siste 50 meterne ble tunge.

– Jeg var pinne stiv på slutten. Jeg er ikke glad i unnskyldninger, men bane 1 var nok ikke en fordel for meg. Men det var nok litt for langt opp til medaljene uansett, sier 19-åringen.

Tatt ut til senior-EM

Tidligere torsdag ble det kjent at Jæger er hentet inn i EM-troppen i friidrett. Hun er en av flere aktuelle til å løpe 4 x 400 meter stafett. Norges Friidrettsforbund uttaler at det endelige laguttaket på stafetten blir gjort senere.

Mesterskapet i tyske München arrangeres fra mandag 15. august til søndag 21. august.

Der slutter Jæger seg til troppen sammen med mangeårig treningsmakker Nora Kollerød Wold fra Fredrikstad, som allerede var tatt ut som reserve til 400 meter hekk og reserve til 4 x 400 meter stafett da troppen ble offentliggjort mandag.

Tatt ut til stafettlaget er også Linn Oppegaard fra Moss, som i tillegg skal løpe 400-meter individuelt.