Sport

– De største klubbene satser mer på kvinnefotball enn det vi gjør

Fredrikstad fotballklubbs satsing på kvinnefotball er endelig i gang, men FFK-talentet Tora Lindskog (17) mener likevel at klubben har en lang vei igjen å gå.

– Det er blitt litt slik at det er en egen kvinneavdeling innad i klubben. Det er ikke slik det bør være etter mitt syn. De to lagene bør ikke være delt, sier Tora Lindskog.

Hun er midtbanespiller på FFKs A-lag, og mener avstanden mellom kvinne- og herrelaget er for stor i klubben.

At kvinnelige fotballspillere fortsatt opplever å bli tilsidesatt, frustrerer Lindskog. Det bør ikke være en utfordring i 2022, og hun mener at FFK ikke henger med på utviklingen.

– De største klubbene som nå spiller i toppserien satser i mye større grad på kvinnefotballen, enn det vi gjør.

Hun mener at det må tas tak allerede i klubbens junioravdeling. Der er det stort forbedringspotensial, ifølge Lindskog.

– Utviklingsavdelingen må bli mer likestilt, slik at vi får tilgang på de samme ressursene. For eksempel har klubben en toppspillerutvikler i klubben, men han har bare arbeidet med guttene.

Trener med guttene

Midtbane-talentet synes det er viktig å utnytte at klubben har et godt herrelag, men at samarbeidet mellom A-lagene kunne vært bedre. Likevel ønsker Lindskog å skryte av hvordan FFK blander gutte- og jentelag på trening for å gi utfordringer.

– I fjor da jeg spilte mye med jenter-17 trente vi med gutter-14 laget. Det var en veldig god trening for oss, De var litt mindre fysiske enn oss, men spillet gikk veldig kjapt og de var utrolig tekniske.

Det var viktig for utviklingen til Lindskog at hun fikk spille med guttene. 17-åringen som har ambisjoner om landslagsspill mener hun utviklet seg mye ved hjelp av det.

Det opplevde hun som god trening, ettersom guttenes spillestil hadde kvaliteter Lindskog selv ønsker å spisse.

– Teknikken og tempoet i spillet er det som skiller meg fra de spillerne som spiller litt høyere opp i systemet, sier hun.

Ingen nye spillere

FFK-kvinnene rykket opp fra 3. divisjon i fjorårets sesong, til tross for det har ikke FFK hentet noen nye spillere før denne sesongen.

Det reagerer Lindskog på.

– Istedenfor å hente nye spillere som kan forsterke laget, har vi mistet tre nøkkelspillere i år. Vi møter samtidig bedre motstand. Det sier seg nesten selv at det blir tungt. Hadde herrelaget rykket opp ville de selvsagt fått nye spillere til troppen, hevder Tora.

Ser en fremtid i FFK

Tora Lindskog har svenske foreldre, men er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun kjenner en sterk tilknytning til FFK.

– Jeg trives godt i klubben og miljøet her, derfor ønsker jeg å bli værende her så lenge som mulig. Nivået på utviklingsavdelingen synes jeg likevel må bli høyere for at klubben skal være aktuell for flere spillere som kommer utenbys fra, sier 17-åringen.

Lindskog har troen på at klubben kan nå både 1. divisjon, og på sikt Toppserien, men hun er krystallklar på at det fordrer store endringer i klubben.

– Dersom systemene blir endret og hele klubben er med å dra lasset, så tror jeg vi kan nå både Toppserien og 1. divisjon innenfor rimelig tid.

---

Fem kjappe med Tora Lindskog

  • Favorittmat: Sushi
  • Favorittklubb i utlandet: Barcelona og damelaget til Chelsea
  • Favorittserie: Har ikke tid til å se på serie nå, fordi jeg bare ser på EM
  • Favorittartist: Mye forskjellig
  • Beste feriested: Min beste ferie var da jeg stod på slalåm i Japan

---

---

Bli kjent med FFK-KVINNENE: Tora Lindskog

Alder: 17

Hjemsted Gressvik

Posisjon: Sentral midtbane

Tidligere klubber: Gressvik, Trosvik

Totalt antall kamper FFKs A-lag: 19

Kamper i år: 10

Mål scoret i år: 5 (delt Toppscorer)

Kilde: fotball.no

---Nyeste fra Dagsavisen.no: