Sport

FFKs førstekeeper savner et tettere samarbeid med herrelaget: – En mulighet som ikke blir utnyttet

Tuva Kjøs (16) hadde kapret rollen som lagets førstekeeper da hun skadet kneet i vår. Når hun er tilbake, skal hun kjempe for å fortsette å bli foretrukket som burvokter for rødbuksene.

Det var under kampen mot Sarpsborg 08 at skaden oppstod. Den kom ut av det blå.

– Jeg husker ikke noen spesifikk situasjon der skaden kan ha oppstått, sånn jeg busker det så har det bare skjedd, forklarer Kjøs.

– Det begynte å gjøre vondt litt utover i kampen, men jeg spilte kampen ferdig på tross av smertene. Mot slutten av omgangen merket jeg at det begynte å bli vanskelig å spille, utdyper hun.

I etterkant av kampen viste det seg at Kjøs hadde røket menisken. Nå har det gått to måneder siden skaden skjedde, hun har gjennomgått operasjon og er i gang med opptrening.

– Alt går etter planen med opptreningen, så jeg satser på å være tilbake i august, forteller den ambisiøse spilleren.

Lav til å være keeper

Portrettfoto

Det har likevel vært mye trening på den unge målvakten i skadeperioden. Hun har hatt fokus på å trene keeperferdighetene med armene mest mulig, mens kneet har leget seg.

– Armene har alltid vært en styrke for meg, men i denne perioden har jeg hatt prøvd å forbedre det enda mer. Det er en del av keeperspillet man alltid kan forbedre, forklarer Kjøs.

Hun forteller videre at det å være god med armene er viktig for henne, for hun er relativt liten av vekst.

– Det å kunne forflytte seg raskt, og bruke armene godt er ekstra viktig for meg fordi jeg er litt lav til å være keeper, utdyper 16-åringen.

Klar for å krige

I Kjøs sitt fravær er det Tuva Sandmark som har voktet buret for fredrikstadjentene. Kjøs er tydelig på at det vil bli en tøff kamp å ta tilbake førstemålvaktrollen, men hun er klar for å kjempe.

– Troen på at jeg kan tilbake rollen som lagets førstekeeper har jeg absolutt, men det er noe jeg må jobbe hardt for, sier Kjøs om situasjonen og har troen på skaden ikke har satt henne alt for mye tilbake.

– Jeg håper jeg klarer å komme raskt tilbake på nivået jeg var på før skaden. Forhåpentligvis har jeg forbedret noen andre keeperferdigheter, mens kneet har vært skadet. Håpet mitt er at det kan kompensere litt for det jeg har tapt på å ikke trene normalt.

Tuva Kjøs

Savner samarbeid

Kjøs er opprinnelig fra Gaular i Sunnfjord, men flyttet sammen med familien til Fredrikstad i fjor høst. 16-åringen forteller at hun ble hjertelig mottatt i sin nye klubb.

– Jeg fikk en fantastisk velkomst, hele laget tok imot meg med åpne armer, forteller vestlendingen.

Den unge keeperen satser hardt på fotballen, og i den forbindelsen savner hun å kunne utveksle lærdom med sine mannlige keeperkollegaer i klubben.

– Vi har ikke noe samarbeid med herrelaget i det hele tatt. Jeg tror jeg hadde lært mye av Håvard Jensen dersom vi kunne trent sammen iblant, sier hun og mener det er leit at jentelaget ikke i større grad utnytter ressursene i klubben.

– Det er veldig synd at vi ikke samarbeider tettere med herrelaget, det er en mulighet vi har i denne klubben som jeg synes ikke blir utnyttet godt nok, avslutter Kjøs.

---

Seks raske med Tuva Kjøs:

Favorittmat? – Spareribs.

Utenlandske favorittlag? – Manchester United.

Favorittserie? – Formula 1: Drive to survive.

Favorittartist/band? – Vassendgutane.

Beste feriested? – Syden, generelt.

---

---

Bli kjent med FFK-kvinnene: Tuva Kjøs

Alder: 16

Posisjon: Målvakt

Tidligere klubb: Gaular

Kamper for FFK totalt: 12

Kamper i FFK denne sesongen: 7

Kilde: fotball.no

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: