Sport

To rene Østfold-dueller i cupens 2. runde

FFK skal opp mot Kvik Halden på bortebane i neste runde i fotball-NM for menn, mens Moss tar imot Sarpsborg 08. Cupkampene kommer tett i slutten av juni.

Treningskamp på Fredrikstad Stadion mellom FFK og Kvik Halden i juni 2020.

Oppgjøret på Halden stadion torsdag 23. juni blir det femte cupmøtet mellom de to Østfold-rivalene siden årtusenskiftet. Kvik har hatt hjemmebane i alle de fire tidligere NM-duellene, og både i 2012 og 2015 tok haldenserne seg til 3. runde etter straffesparkkonkurranse.

I 2006 og 2018 møttes de to lagene i den første cuprunden, og FFK vant disse kampene henholdsvis 7-1 og 4-0.

Ser man på alle innbyrdes oppgjør i tellende kamper mellom FFK og Kvik Halden fra 2001 og fram til nå, har førstnevnte et solid overtak med sju seire av tolv mulige. Tre ganger har de to rivalene spilt uavgjort, mens Kvik har vunnet de to siste.

FFK tok seg til 2. runde ved å slå Råde 1-0 på bortebane etter ekstraomganger. Også Kvik Halden trengte 30 minutter ekstra borte mot Bærum, men kom seg til slutt videre med seier 2-1.

30 av 32 topplag

Samtlige lag fra Eliteserien tok seg trygt videre fra NM-åpningen med en samlet målscore på 83-6, mens fra 1. divisjon måtte både Åsane og Raufoss takke for seg allerede ved første hinder. Også i 2. runde blir det bortekamper på klubbene fra de to øverste divisjonene.

Alle oppgjørene spilles 22. og 23. juni. På den første av disse to dagene møtes de to andre gjenværende Østfold-lagene i turneringen, Moss og Sarpsborg 08 på Melløs.

Den tredje NM-runden venter allerede en uke senere.

Molde er tittelforsvarer i turneringen. Tidligere i måneden ble Bodø/Glimt slått 1-0 i finalen på Ullevaal stadion.

Slik spilles 2. runde:

22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta.

23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim.