Sport

Fem medaljer for Fredrikstad-brytere i Fauske

Othelie Annette Høie (19) tok både NM-gull og kongepokalen i helgen, og Grace Bullen (25) kvitterte med sitt syvende NM-gull.

I helgens bryte-NM for senior (begge skjønn) i Fauske repeterte Othelie Annette Høie (19) fra Fredrikstad Bk. Atlas bragden fra 2020 samme sted, og tok dermed sitt andre NM-gull i 57-kilosklassen. Hun tok også sin første kongepokal.

– Det er veldig stort å motta kongepokalen, jeg synes fortsatt det er rart at jeg fikk den. Men samtidig synes jeg at jeg gjorde en veldig bra sesong i fjor, så jeg synes det er veldig fortjent, sier Othelie Høye til Demokraten.

Fremover er det full fart og hardtrening mot junior-EM i Roma i slutten av juni.

– Før det, er det et verdenscupstevne om to uker, men det er ikke målet. Det er gøy om det går bra, men målet mitt er junior-EM, så jeg tar det mer for gjøre meg klar til EM. Og blir det poeng, er det en bonus.

Sterke prestasjoner

Også Grace Jacob Bullen (25), som tidligere har vunnet tre kongepokaler, gikk seirende ut av sine runder denne helgen og kvitterte med sitt sjuende NM-gull i 62-kilosklassen. Hun vant suverent med tre kamper på teknisk overlegen.

Den tredje Atlas-jenta i ringen denne helgen, var Elise G. Kvernberg, som tok sølvmedalje i 76-kilos klassen. Hun tapte dessverre i finalen 0–10 mot Aniat Ibragimovna Lachinova, fra Fauske AK.

Othelie Annette Høie (t.v) og Morten Thoresen fra Bodø BK  ble begge gull- og Kongepokal-vinnere.

Totalt fem medaljer

Fredrikstad BK. Atlas fikk også to bronsemedaljer for gresk-romersk herrer, og tok dermed hjem totalt fem medaljer. Bers Idal Timirbiev (16) tok bronse i 63-kilosklassen, og i 67-kilosklassen tok Remi Vedvik Lindberg (30) to seire, men tapte i semifinalen mot tidligere europamester Morten Thoresen fra Bodø BK som tok gull og kongepokal.

– Det ble en drømmedag. Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Det var min dag i dag. Det var virkelig morsomt. Jeg setter pris på alle som har vært her, støttet meg og vært glade på mine vegne. Det er helt nydelig, sier Morten Thoresen til Avisa Nordland.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen