Sport

Elyounoussi om karantenetrusselen: – Kommer fortsatt til å trykke på

Gult kort mot Latvia vil koste Mohamed Elyounoussi skjebnekampen mot Nederland. Det vil han ha med seg i bakhodet.

Mohamed Elyounoussi møter pressen før kampen mot Latvia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Elyounoussi er en av flere norske profiler som lever farlig foran lørdagens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Han har et gult kort fra tidligere i kvalifiseringen og vil med ytterligere ett mot Latvia gå glipp av Nederland-kampen.

På torsdagens pressekonferanse svarte østfoldingen på spørsmål om tanken på den mulige suspensjonen ligger i bakhodet lørdag.

– Jeg kommer fortsatt til å trykke på. Jeg tror ikke jeg skal gå inn i kampen og tenke på det gule kortet, men samtidig kommer jeg selvfølgelig ikke til å gå unødvendig inn i dueller der jeg ser at det ikke er mulig å vinne ballen, sa Elyounoussi.

– Jeg hopper ikke inn i alle dueller, men kommer til å gjenvinne ballen og å gå inn i taklinger jeg tror jeg kan vinne, fortsatte han.

Elyounoussi har vært en meget viktig brikke i det norske landslagets kamp for å nå neste års VM-sluttspill. Da Montenegro ble beseiret 2-0 på Ullevaal stadion i forrige måned, scoret Southampton-proffen begge målene.

Mot Latvia i september var han også på scoringslisten.

Også i Premier League har «Moi» utmerket seg med positivt fortegn denne sesongen. Én scoring er det blitt så langt, og manager Ralph Hasenhüttl har gitt østfoldingen mye spilletid.

Norge er klar for VM med seier mot Latvia på Ullevaal lørdag og nye tre poeng mot Nederland tre dager seinere. Den sistnevnte skjebnekampen spilles på De Kuip i Rotterdam.