Sport

Idrettsgleden blomstret da BK Atlas bød på treningsleir

Etter halvannet år med vanskelige treningsforhold, isolert fra resten av det norske brytemiljøet, kunne BK Atlas samle unge brytere proppfulle av idrettsglede.

– Det var en veldig god opplevelse for alle, tror jeg – med masse gjensynsglede, forteller Atlas-leder Klas Pettersen til Dagsavisen Demokraten.

Se bildegalleri:

Forrige uke hadde klubben rundt 40 utøvere fra 8 til 19 år og fra 13 ulike klubber samlet til en flere dagers treningsleir på Hvaler. 15 av de unge bryterne var klubbens egne.

Det sosiale fellesskapet var viktig for mange å få kjenne litt på igjen.

—  Klas Pettersen, BK Atlas-leder

Har selv fått erfare et smitteutbrudd

Dette er en treningsleir Atlas har arrangert i flere år, men som i fjor måtte avlyses på grunn av koronasituasjonen. Internt i klubben har utøverne heller ikke hatt de beste treningsmulighetene det siste halvannet året.

– Det har vært kjempevanskelig å gjennomføre trening etter behov, men vi har trent så godt vi har kunnet innenfor smittevernreglene vi til en hver tid har måttet forholde oss til. Vi har trent mye i grupper på fem utendørs, og med alle mulige tiltak når vi har hatt lov å trene inne, forteller Pettersen.

Han og resten av klubben har likevel ikke vanskelig for å forstå at treningssituasjonen måtte være preget av kohorter, håndsprit, registrering av oppmøte og andre smitteverntiltak.

– Vi ble jo selv rammet av et utbrudd, så vi kjenner godt til konsekvensene av det, påpeker Pettersen.

Møttes etter halvannet år

I Hvalerhallen forrige uke var utøverne skilt i to hovedgrupper der alle hadde tre treningsøkter hver dag, én av dem en fast fellesøkt utendørs klokka 07.15. Utøverne har sovet spredt i hallen og på nærskolen og blitt servert varm lunsj og middag.

– De har levd tilnærmet som toppidrettsutøvere en liten uke. Det er jo litt moro og noe som gjør treningsleir spesielt. Vi må bare få berømme den kjempefine dugnadsgjengen som har stilt opp for at vi skulle få det til, understreker Atlas-lederen.

Leder Klas Pettersen i Fredrikstad BK Atlas gleder seg over at klubben igjen kunne arrangere treningsleir.

På leir får man også treningsøkter med og mot utøvere man ikke trener med til daglig, og ikke minst et sosialt fellesskap, som Pettersen tror kanskje var det viktigste denne gangen.

– Det sosiale fellesskapet var viktig for mange å få kjenne litt på igjen. Det var den første treningsleiren på tvers av klubbene siden pandemien slo til. Mange av disse kjenner hverandre jo fra tidligere stevner og treninger, men hadde ikke sett hverandre på halvannet år nå, poengterer Pettersen.

På Hvaler var unge brytere fra hele landet samlet. Der var utøvere fra Tromsø, Tønsberg, Stavanger og Trondheim foruten Fredrikstad BK Atlas.

– Nå håper vi på en litt mer normal høst, slutter Pettersen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: