Sport

Kunstmål av Solberg og Alba-dobbel da Fredrikstad slo Bryne

Nicolay Solberg leverte en kandidat til årets mål i 1. divisjon med et brassespark da FFK fortsatte seiersrekken med 3-1-seier hjemme mot Bryne søndag. Se bilder fra kampen!

Fredrikstad vartet tidvis opp med fotball fra øverste hylle da nyopprykkede Bryne tok turen til «Plankebyen» søndag. De røde og hvite hadde få problemer med å innkassere lagets tredje strake trepoenger og vant enkelt 3-1.

– Vi leverer på et meget høyt nivå og det har vi gjort i hele år. Tre fantastiske mål, jeg er meget imponert over første omgangen, sa en tydelig fornøyd FFK-trener Bjørn Johansen etter kampen.

Seieren gjør at Fredrikstad overtar den meget viktige 2.-plassen på tabellen fra Jerv, som spilte uavgjort 1-1 mot Aalesund lørdag. Det er kun to poeng opp til serieleder HamKam for Fredrikstad, etter at samtlige lag i 1. divisjon har spilt 12 kamper.

FFK har virkelig prikket inn sommerformen i år og står nå uten tap på sine fem siste kamper i 1. divisjon. Med kun noen få gjenstående kamper før sesong-pausen, ligger de røde og hvite an til å ta ferie på opprykksplass.

– Da går det helt bananas her i byen, sa Johansen etter kampen.

Kvarteret ut i den første omgangen skulle de fremmøtte FFK-tilskuerne få servert en perle som var billettprisen verdig. En corner endte til slutt opp hos Nicolay Solberg, som brystet ballen opp i luften, før han med ryggen mot mål brassesparket ballen i nettet bak en sjanseløs Igor Spiridinov.

Spisskollega Riki Alba doblet ledelsen fem minutter før pause da han enkelt spaserte ballen i mål fra kloss hold. Og bare to minutter ut i den andre omgangen, noterte spissen seg for dagens andre scoring.

– Det var godt, vi fikk til alt vi prøvde på i dag, sa tomålsscorer Riki Alba til Discovery etter kampen.

Bryne reduserte til 1-3 kort tid etter, da Joacim Holtan bredsidet ballen i mål. Men noen sluttspurt ble det aldri for jærbuene, som måtte se at alle poengene ble igjen i Fredrikstad.

Se bilder fra kampen: