Sport

Kunstmål av Solberg og Alba-dobbel da Fredrikstad slo Bryne

Nicolay Solberg leverte en kandidat til årets mål i 1. divisjon med et brassespark da FFK fortsatte seiersrekken med 3-1-seier hjemme mot Bryne søndag. Se bilder fra kampen!

Nicolay Solberg leverte et et oppsiktsvekkende brassespark som ga kampens første mål. Senere sørget Riki Alba for at FFK vant 3-1 over Bryne

Fredrikstad vartet tidvis opp med fotball fra øverste hylle da nyopprykkede Bryne tok turen til «Plankebyen» søndag. De røde og hvite hadde få problemer med å innkassere lagets tredje strake trepoenger og vant enkelt 3-1.

– Vi leverer på et meget høyt nivå og det har vi gjort i hele år. Tre fantastiske mål, jeg er meget imponert over første omgangen, sa en tydelig fornøyd FFK-trener Bjørn Johansen etter kampen.

Seieren gjør at Fredrikstad overtar den meget viktige 2.-plassen på tabellen fra Jerv, som spilte uavgjort 1-1 mot Aalesund lørdag. Det er kun to poeng opp til serieleder HamKam for Fredrikstad, etter at samtlige lag i 1. divisjon har spilt 12 kamper.

FFK har virkelig prikket inn sommerformen i år og står nå uten tap på sine fem siste kamper i 1. divisjon. Med kun noen få gjenstående kamper før sesong-pausen, ligger de røde og hvite an til å ta ferie på opprykksplass.

– Da går det helt bananas her i byen, sa Johansen etter kampen.

Kvarteret ut i den første omgangen skulle de fremmøtte FFK-tilskuerne få servert en perle som var billettprisen verdig. En corner endte til slutt opp hos Nicolay Solberg, som brystet ballen opp i luften, før han med ryggen mot mål brassesparket ballen i nettet bak en sjanseløs Igor Spiridinov.

Spisskollega Riki Alba doblet ledelsen fem minutter før pause da han enkelt spaserte ballen i mål fra kloss hold. Og bare to minutter ut i den andre omgangen, noterte spissen seg for dagens andre scoring.

– Det var godt, vi fikk til alt vi prøvde på i dag, sa tomålsscorer Riki Alba til Discovery etter kampen.

Bryne reduserte til 1-3 kort tid etter, da Joacim Holtan bredsidet ballen i mål. Men noen sluttspurt ble det aldri for jærbuene, som måtte se at alle poengene ble igjen i Fredrikstad.

Se bilder fra kampen: