Sport

Nora Wold løp for pappa: – Det som ikke knekker meg – vokser jeg på

BISLETT: Nora Wold (23) imponerte da hun ble nummer to på 400 meter hekk under fredagens NRK-sendte kveldsstevne på Bislett. Kort tid etter at pappa, FIF-ildsjel og oppmann Jens Petter døde plutselig bare 64 år gammel, viste Nora at formen er god og potensialet stort.

– Jeg løp for pappa her i dag, sier Nora som har hatt en tung uke.

Fredrikstad sin fremste seniorutøver understeker at faren har vært hennes viktigste støttespiller gjennom hele karrieren.

– Pappa var alltid til stede. Sterkt engasjert både på og utenfor trening, sier hovedpersonen selv.

Trener Zdenko Vojvodic var virkelig fornøyd med sin elev etter 57,91. Åtte tideler bak pers. Seieren glapp med litt over ett tidel til Andrea Rooth som også snek seg foran Nora på hoved-NM i fjor.

– For ett år tilbake sesongåpnet Nora på 58,50. Med den inngangen hun har hatt til dette stevnet var dette imponerende, konstaterer treneren.

– Det viktigste for meg var å stille her på Bislett, understreker Nora som har satt det meste litt på vent.

– Jeg mener at Nora hadde ny pers i beina. Spørsmålet jeg stilte meg før start var hvordan totalsituasjonen ville påvirke hennes prestasjon denne helgen. Hun imponerte virkelig, sier FIK-trener Zdenko Vojvodic.

Fikk ikke tatt farvel

Jens Petter Wolds dødsfall kom både plutselig og overraskende.

– Dessverre fikk jeg ikke tatt farvel. Det er nesten uvirkelig, forteller Nora som ikke kan få fullrost farens sterke engasjement både for henne og resten av klubben.

– Han var alltid til stede gjennom hele friidrettskarrieren min, og som ung jente da jeg også drev riding, forteller Nora.

Til E-cup?

Nora innledet sesongen med å sette kretsrekord på 200 meter hekk for to uker tilbake. FIF-jenta er aktuell for det norske laget som om knappe tre uker skal på E-cupen for lag i Romania.

– Først må jeg bli uttatt, så vil tiden vise. I utgangspunktet vil jeg si at tanken på karantenehotell i ti dager etter lag-EM ikke frister. Det er flere grunner til det, men reglene forandres jo stadig, presiserer Nora.

Nora har de siste årene vært FIF sin fremste utøver i seniorklassen. Hun har flere NM-gull som junior. Nora har også mange pallplasseringer i seniorklassen. I fjor ble hun nummer tre på hoved-NM hårfint bak sølvet, men litt lengre fra gullvinner og norgesrekordholder Amalie Juel. Hun var også ankerkvinne på FIF som tok bronse på 1000 meter stafett under hoved-NM, og sølv på 4 x 200 meter innendørs.

Nora ble også nummer to under Nordisk/Baltisk U-23 mesterskap på 400 meter hekk for et par år tilbake. Da ble det også gull på 4 x 400 meter stafett. Det er hennes beste prestasjoner internasjonalt ved siden av en semifinale på junior EM.




Mer fra Dagsavisen