Sport

Dennis Storhøi på ny FFK-låt

«De unge skal vise at de kan. Døm skårær i bøtter og spann», synger skuespiller og artist Dennis Storhøi i en ny patriotisk FFK-sang av Tom Rohde-Moe.

«Dette vil jeg være med på», var ifølge FFKs egne nettsider Storhøis første reaksjon da han ble spurt om å være vokalist på låta, som har fått tittelen «Fredrikstad, på vei mot no’ større».

Med ett så merket jeg at jeg satt og «vagga» på pianokrakken.

—  Tom Rohde-Moe, låtskriver

Den er skrevet og komponert av en annen FFK-patriot, Tom Rohde-Moe, som har utsikt til Fredrikstad stadion fra der han sitter ved pianoet i stua si på Kråkerøy.

«Jeg satt der og klunka på låtskisser som jeg har i skuffen og med ett så merket jeg at jeg satt og «vagga» på pianokrakken – akkurat som publikum vagger når de synger med på noe som funker. Det var corona-tid og det var mørkt og flomlysene lyste på stadion, og plutselig så var verselinja der: «Fre-drik-stad – vi er på vei mot no’ større». Dermed var låta født og teksten ble laget», skriver Rohde-Moe til videoen på Youtube.

Vokalist Storhøi vokste opp på Kråkerøy, og nylig ble det kjent at den folkekjære skuespilleren og FFK-patrioten flytter hjem til Fredrikstad. Med den nye FFK-låta viser Storhøi igjen sitt engasjement for byens fotballstolthet.

Ahlsen, Tarik, jenter og gatelag

I musikkvideoen, som ble publisert på Youtube torsdag, vies det plass til FFK-historien med blant annet en cuptriumferende Per Egil Ahlsen og den største publikumsyndlingen i nyere tid, Tarik Elyounoussi, triksende mellom kranene på Værste.

I videoen er også den ennå unge jente- og kvinnesatsingen samt gatelaget viet plass. Og selvsagt bærer låta bud om framtidig suksess, slik en supportersang skal.

Refrenget starter med låttittelen, og fortsetter slik: «Vi gir alt – nå har vi trua på det vi gjør. Fredrikstad – her kommer vi, vi er stolte. Rødt og hvitt – vi blør for drakta vår, te’ vi dør.»

Sponset av arbeidsgiver

FFK opplyser på sine nettsider at det er samarbeidspartner Solid som har tatt regninga for produksjonen. I bedriften er mannen bak tekst og melodi, Tom Rohde-Moe, en av de ansatte, og blant kollegene er det flere ivrige FFK-tilhengere.

Siste finpuss og innspilling ble gjort i samarbeid med Greenroom Studio og bidrag fra Rino Johannessen, Ole Petter Hansen Chylie, Roger Amundsen og Børge Petersen Øverleir. Rohde-Moe skriver til musikkvideoen at han er spent på om byens fotballpublikum vil like låta.

«Det er ikke alle flotte leiligheter som blir solgt heller – uansett kvalitet», skriver han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: