Sport

Stjernen: Alle ute av koronakarantene

Stjernen Hockey håper å ha spillerne tilbake på is denne uka, nå som alle smittede er ute av karantene etter koronautbruddet.

Opptreningen for A-lagsspillerne i Stjernen starter denne uka, og allerede fredag håper trener Lasse Fjeldstad at laget skal få sin første økt på is.

– Det blir i så fall en lett økt. Vi følger nøye rådene fra vårt helseteam og ønsker ikke å ta noen sjanser, sier Fjeldstad til klubbens egne nettsider, hvor klubben opplyser mandag at alle smittede i Stjernen nå er ute av sin ti dager lange karantene.

Les også: 18 Stjernen-spillere koronasmittet: – Nå setter vi helsa i førsterekke (+)

Det ble i starten av januar klart at en Stjernen-spiller var smittet av koronaviruset. Smittesporing og testing viste noen dager senere at til sammen 22 personer i spillergruppa og støtteapparatet rundt Stjernens A-lag var smittet av viruset. Ifølge Fredriksstad Blad, har til sammen 39 personer, medregnet alle nærkontakter, vært smittet. Minst 18 spillere har hatt viruset.

– Vi har sett svært varierende symptomer og sykdomsforløp blant spillere og støtteapparat – alt fra feber, hoste, vondt i brystet og tretthet til ingen symptomer. Alle er nå på beina og vi starter Olympiatoppens program for testing av hjerte og lunger samt individuell opptrening denne uka, sier Stjernen-treneren videre.

Les også: Lærere bekymret for smitte når skolene går til gult nivå

At Stjernen i opptreningen ikke vil ta noen sjanser med spillernes helse, innebærer at hver spiller får en tilpasset opptrening basert på sykdomsforløpet de har vært gjennom og hvilken form spilleren er i når opptreningen starter.

Både Fjeldstad og daglig leder Anders Åsle berømmer helseteamet, bestående av legene Petter Bart Dehlendorff og Magne Krohn samt fysioterapeutene Didrik Mogensen og Dina Solberg Larsen, for trygg og god oppfølging.

– Takket være stor innsats fra vårt dyktige helsepersonell føler vi at ting er under god kontroll, sier de to.

Les også: Varebil stoppet med to tonn overlast og knekt ramme

En retur til seriespill håper Stjernen å få 9. februar, når Stavanger er satt opp som motstander borte.

– Jeg håper vi skal klare å få noen dager med normal trening for hele laget før vi setter i gang et svært tøft og tett kampprogram, sier trener Fjeldstad til samme kilde.

Mer fra Dagsavisen