Sport

Sprangrytter Mira Høidal trener mot EM i Nederland

Den 19 år gamle norgesmesteren fra Hvaler starter sesongen i Belgia.

NM-vinner Mira Høidal fra Hvaler har reist til Nederland for å trene hestene til topprytter Oda Charlotte Lyngvær på hennes Stal Hendrix.

Muligheten bød seg da Lyngvær ble gravid med sitt fjerde barn, og dermed ikke får ridd og trent alle hestene på stallen.

– Jeg har trent for Oda her nede på stall Hendrix tidligere, og hun har vært å trent hos oss før også så vi har ett samarbeid, sier Mira på spørsmål fra Demokraten om hvordan hun fikk denne forespørselen.

Les også: Råde-jenta har trent i 10 år for å komme til Norwegian Horse Festival (+)

Stevnehelg i Belgia

I Nederland rir hun 8-9 hester hver dag, i tillegg til egentrening og studier, skriver hestesport.no.

– Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten. Oda er en kjempegod rytter som jeg kan lære mye av. Det er vanskelige tider i forhold til å få gode treningsmuligheter, og få ridd nok stevner. Jeg har en veldig dyktig hjemmetrener, Therese Søhol Henriksen, og hun og Oda har samme treningsfilosofi som utfyller hverandre veldig godt. Therese er også en veldig dyktig rytter.

Til helgen arrangeres et stevne på Sentower Park i Opglabbeek i Belgia, der Mira starter med NM-gullhesten Boleybawn Aasha e. Dignified van'T Zorgvliet og  Bronx e. Bravour/Cardento.

– Hvordan jobber du fram mot stevnet til helgen?

– Jeg må forberede hestene ved å trene høydene jeg skal ri og også trene det som er teknisk vanskelig i mellom, forteller Mira.

Les også: Klare for NM i kjepphest

Satser mot EM

Hestestporten er, som mange andre idretter, sterkt rammet av den pågående koronapandemien. Derfor blir det langt færre start for rytterne, og resultatlistene blir jevnt over kortere for alle utøverne. For Mira sin del, betydde det at EM-starten ble utsatt.

– Både EM og Nordisk, hvor jeg hadde en god sjanse til å prestere, ble blant annet avlyst i fjor. Så det var kjipt, men jeg er heldig som har disse treningsmulighetene nå, til å forbedre meg som rytter og prøve å trene mot EM i år. Så håper jeg ikke det også avlyses på grunn av pandemien, sier Marie, som til vanlig går toppidrettslinja på Wang i Fredrikstad.

– Jeg er veldig heldig som går på Wang toppidrett i Fredrikstad, med mange flinke lærere som legger til rette slik jeg kan satse på høyt nivå, sier hun.

Les også: Hvaler-jente ble norgesmester i sprangridning (+)

Mer fra Dagsavisen