Sport

Kent Bergersen blir Solbakkens assistent på landslaget

Tidligere FFK-spiller Kent Bergersen (53) forlater jobben som Kvik Halden-trener for å bli landslagets assistenttrener under Ståle Solbakkens ledelse.

Kent Bergersen blir assistenttrener på landslaget, mens Brede Hangeland går inn i en ny stilling som spilleransvarlig.

Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

– Dette er et godt sammensatt støtteapparat med ulike spisskompetanser. Teamet er en blanding av kontinuitet og fornyelse, og har ulike styrker. Jeg er opptatt av å sette sammen egenskaper som skal bidra til å levere på treningsbanen, utenfor banen og mellom samlinger, sier Ståle Solbakken.

Les også: Nordmann på flyttefot hjem fra Sverige hadde bagasjen full av snus og øl

Barndomskompiser

Bergersen, som har vokst opp med Solbakken i Grue og er ett år eldre, opplyser at første kontakt om jobben ble gjort forrige uke.

– Første gang han ringte, var tirsdag forrige uke. Det var første kontakt for å sjekke og høre om det kunne være aktuelt. Så ble Ståle presentert torsdag, og da ble det mer kontakt. Så har det modnet seg mer gjennom perioden, sier Bergersen til NTB, som understreker at de to ofte er i prat som kompiser.

Og nettopp det at de kjenner hverandre så godt, tror Bergersen har betydd mye for Solbakken i hans valg.

– Vi har kjent hverandre hele livet, vi. Det kan være noen gode kompisgener som gjør at vi kan jobbe sammen. Vi har aldri jobbet sammen, men vi kjenner hverandre godt, sier Bergersen.

Bergersen kommer fra jobben som hovedtrener i Kvik Halden og får et viktig ansvar på treningsfeltet, heter det i pressemeldingen. 53-åringen har tidligere ledet klubber som Bodø/Glimt, Lyn og HamKam.

Som spiller representerte han Grue IL, Drøbak-Frogn, Lyn, Rosenborg, Vålerenga, Raith Rovers, Panionios, Strømsgodset, Stockport, Moss og Fredrikstad.

– Utfyller Ståle

– I arbeidet med å sette sammen nytt støtteapparat har Ståle vært opptatt av å videreføre viktig erfaring fra dagens støtteapparat, men samtidig tilføre noe nytt som utfyller Ståle som leder og trener, og som er spisset mot internasjonale referanser, sier Lise Klaveness, direktør for toppfotball og landslag i NFF.

Hangeland vil fungere som en rådgiver i trenerteamet og få et ekstra ansvar for forsvarsspillerne og hele forsvarsleddet.

Les også: Derfor har svigerfar Knut Stensrud trua på landslagssjef Ståle Solbakken

Grodås fortsetter

I tillegg vil Andrew Findlay gå inn i rollen som analytiker med hovedansvaret for alle analyseoppgaver knyttet A-landslaget. Findlay var Solbakkens analytiker i FC København.

Frode Grodås vil fortsette i A-landslagets trenerteam som assistent og har ansvaret for keeperne.

– Vi har stor tro på at denne gjengen vil fungere godt sammen i jakten på internasjonal fremgang og kvalifisering til mesterskap, og vi vil gratulerer de tre nye, Kent, Brede og Andrew, med oppdraget, sier Klaveness.

Stjernens sportssjef: – Har tatt de poengene vi fortjener (+)

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.