Sport

Stjernen-jubel for budsjettforslag

Plankebyens iskrigere føler seg trygge på framdriften for Arena Fredrikstad etter at kommunedirektøren torsdag la fram sitt budsjettforslag for 2021.

Arena Fredrikstad har fått plass i budsjettforslaget, og i Stjernehallen applauderes det. For det tyder på at et endelig byggevedtak vil komme allerede i 2021, konkluderer Stjernen på sine nettsider.

– Dette er veldig, veldig gode nyheter for alle som venter på Arena Fredrikstad. Nå kan jeg ikke helt se hva som kan gå galt, sier Sverre Jarild til samme kilde. Jarild er klubbens prosjektleder for Arena Fredrikstad.

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold har i sitt budsjettforslag lagt inn bruk av 90 millioner kroner neste år. Det går enda noen uker før budsjettforslaget blir behandlet politisk, men stemningen så langt tyder på at det vil gå Arena Fredrikstads vei.

– Det har jo hele tiden vært en ørliten usikkerhet. Nå føler jeg at vi så godt som er i mål – og kan slippe jubelen løs. Dette er utrolig gode nyheter for alle barn som driver med skøytesport. Men også for hele byen, som nå får en flott byarena som kan brukes til mye mer enn ishockey og kunstløp, sier leder i Stjernen Ung, Roy Freddy C. Andersen, ifølge samme kilde.

Samme dag ble det også klart at Viken fylkeskommune har nye Frederik II videregående skole inne i sine budsjetter – avgjørende for at det felles byggeprosjektet kan starte som planlagt. Sier Fredrikstad-politikerne ja til kommunedirektørens forslag, ligger alt til rette for at Arena Fredrikstad står klar i 2023.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen