Sport

«Folk i Stjernen»: Runar Sandsengen

45-åringen har vært trofast følger av byens hockeyhelter siden 1984, og en markant skikkelse i supportermiljøet rundt klubben.

Av: Geir Karlsen/Stjernen Hockey

Få, om noen, kan kalle seg en større supporter av Stjernen Hockey enn Runar Sandsengen (45 år). Runar har fulgt Stjernen siden 1984, og har vært en markant lederskikkelse i supportermiljøet rundt klubben – spesielt i Red Beavers.

Han har støttet klubben i en årrekke fra tribuneplass, og lagt ned tusenvis av dugnadstimer til inntekt for Stjernen. Han har aldri vært redd for å skyte rett fra levra, piske opp stemningen og har hatt et stort engasjement for klubben. I senere tid har han også blitt hockeypappa, da hans sønn har begynt å gå gradene i klubben.

Les også: Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter (Demokraten+)

Sandsengens beste minne er fra NM i 91/92-sesongen hvor man slo Sparta 4-3 i sluttspillets kvartfinaler. For øvrig gikk Stjernen helt til finalen den sesongen, men tapte 0-3 i kamper mot Vålerenga.

Stjernen Hockey har betydd mye for Runar – kameratskapet og samholdet man fikk på tribunen ble veldig viktig, samt at han også fant kjærligheten i hockey-miljøet. Han bruker mye av sin tid på å følge opp sønnen på kamper og trening for U11, samt se A-laget både hjemme og borte. Utenfor hockeyen går dagene med til jobb som maler, familie og venner.

Artikkelen er først publisert på Stjernens egne nettsider, og gjengitt med tillatelse fra Stjernen Hockey.

Les også: «Folk i Stjernen»: Pål Gjermundsen