Sport

Dina tok seks gull - på to dager

FIF - Fredrikstad IF kan glede seg over flere lovende friidretts-jenter; med imponerende allsidighet. Ingen tok flere gull enn 12-åringen Dina: best i seks ulike øvelser.

KALNES

En av forgrunnsfigurene ble Dina Rosenvinge Aasen fra Kråkerøy. 6.klassingen fra Rød skole stilte opp i seks øvelser - og vant alle. 12-åringen slo også personlig rekorder i de fleste av dem.

Snakk om allsidig og sprudlende jente - både på og utenfor banen. Gullmedlajene - tre lørdag og like mange søndag kom på: 60 m, Kule, Tresteg, Lengde, 60m hekk og 200m. Det beste resultatet var trolig 29.18 sek. på 200m som gir gode 946 poeng på den s.k. "Tyrving-skalaen". (En skala der man sammenligner resultater i ulike øvelser for hvert aldersrinn).

- Men du blir vel slått noen ganger også?

- Jada, senest for to uker siden i Tjalvelekende; der ble jeg nr.3 på 60m hekk. Men jeg er oftest bedre på 60m flatt, siden jeg trener mindre med hekker, sier Dina.

 - Har du flere gullmedaljer hjemme?

- Jeg tror jeg har 15 km gull tilsammen, men er ikke helt sikker.
Skriv "iallfall 12" for sikkerhets skyld, supplerer pappa Torbjørn.
Det går litt surr i gull-regningen.

Haugevis av KM-gull til FIF

Arrangerende Sarpsborg IL var utvilsomt den største av klubbene i årets KM, men FIF bet godt fra seg:

Didrik Grøm, Nils Christensen og Sondre Grini, alle 16år og fra FIF, tok tre-dobbelt på 200m. Didriks tid 22,75 var en av KM's beste.
   Herman Aerebrot (13) FIF, var helt suveren på 600m

14-åringene Vemund Heen, Caleb Shuman og Sigvart Avdal, alle FIF tok også tre-dobbelt i lengdesprang. Vemunds vinnerhopp målte 4,76m - en fattig cm foran Caleb.

Didrik Grøm (16) vant også 100m på flotte 11,19 sek som gir hele 1086 poeng på "Tyrving-skalaen".

Gullgrossister: Synne og Sanne

Esther Olivia Pedersen vant 600m i 13-årklassen med god margin til klubbkompis Leah Strand på sølvplass; begge FIF. Samme Leah tok KM-gull i kule med et støt på 7,28m med 2 kg's kule.

Kulegull ble det også i klasse J-14 til Synne Pedersen, FIF som støtte 8.04 m med 3kg tung kule. Synne tok gull også med 400gr. spyd.

Mens Astrid Reknes og Sanne Antonsen tok dobbeltseier til FIF i lengde i J-14.
Samme Astrid tok også suverent gull på 200m søndag. Mens Sanne Antonsen kvitterte med gullmedalje både på 60m hekk og i høydehopp. Og det stoppet ikke der, for Sanne og Synne tok også dobbelt-seier i tresteg!

Noe tynt i rekkene

Ett av helgens absolutt beste resultat oppnådde kulevinner Synne Pedersen i slegge. Der hun slengte ivei 3kg-sleggen hele 35,20m, som gir imponerende 1014 "Tyrvingpoeng". Mens Juliane Rosenvinge Grell tok hele 1022 "Tyrving-poeng" med 12,61 på 100m i 16-årsklassen.

FIF's Maja Nødtveith Andersen tok KM-gull lørdag både i kule og slegge i eldste juniorklasse J-18/19. Der er hun suveren.
Astrid Stigen (14) fra Kråkerøy debuterte i baneløp med sølv på 1500m. Majken Prøitz fra SIL, spesialist på 600 og 800m var strået vassere. Men bak dem var det tynt rekkene. Noe som dessverre preget mange av KM-øvelsene. Flere tok gull - men var mutters alene i sin klasse.... Østfold har nok dessverre et betydelig rekrutterins-problem i friidrett.

Kjapp bane på Kalnes

120 deltagere fra 14 klubber deltok i helgens Ungdoms-KM i friidrett for Østfold. I sum ble det hele 434 starter lørdag og søndag på den idylliske Kalnesbanen, vakkert beliggende mellom Jordbruksskolen og Vestvannet.

Tartandekket på Kalnes-ovalen er kjent for å være en relativt rask bane - og i det fine sommervært ble det også et vell av personlige rekorder. Ikke minst for de rundt 30 ungdommene fra Fredrikstad IF.
FIF arrangerte lørdag og Sarpsborg IL (SIL) søndag i effektivt søsterlig fellesskap; akkurat som ifjor.

Mer fra Dagsavisen