Sport

Kamilla endelig mot VM-form

Kamilla Olaussen er tilbake i rampelyset - iallfall full fart i orienterings-skauene. Selv i brennhete temperaturer i brennesle og busj i Latvija er FSK-jenta på kurs mot VM.

Orienterings-landslaget har denne tropeuken fightet mot hete og tett vegetasjon i det temmelige flate Baltikum. Der er varmen like trykkende som her. VM går nemlig utenfor Riga senere på sommeren.

- Jada, sier Kamilla til media - VM i Latvija er det jeg hele tiden sikter mot - og mine "sykkelbein" funker også her.

Tirsdag var FSK'eren suverent best av alle de norske jentene under et testløp på s.k. Mellom-distanse (vinnertid rundt 33-35 minutter). Tilsvarende en 10.000 meter på bane.

Kamilla har utvist en beundringsverdig energi og treningsiver, selv under lange skadeavbrekk. Hun er blitt den rene mester på alternativ trening, mye på sykkel inne og ute.Sykkelshortsen har vært atskillig oftere i vaskemaskinen enn o-buksene de siste tre årene. Men nå virker det meste å være på rett kurs mot VM i august.

Imponerer i nesten-VM-terreng

Også på langdistanse-testen fredag var Kamilla i førerhuset - og slo alle andre norske jenter med solid margin. Nettopp i et terreng som bør matche kommende VM-skoger.

For tiden er Skiklubben representert med to kvinner i VM-diskusjonen, Kamilla og landslagstrener Birgitte Husebye. Mens EM første uke i mai ble en skikkelig nedtur for de to andre VM-kandidatene fra Plankebyen.

Både lillesøster Marie Olaussen (20) som løp sitt første mesterskap som senior og Gaute Hallan Steiwer var langt under pari i Sveits-EM. Marie fikk dessuten dessverre påvist diagnosen "mycoplasma" og dermed henger hennes første senior-VM i en tynn tråd.

Kamilla trolig i BDO-mila

Begge Olaussen-søstrene i ett og samme EM eller VM har nok lenge vært en drøm ikke bare for jentene selv - og sikkert pappa coach Per Olaussen også. Men det blir trolig først neste år.

Torsdag er det 10km terrengløp uten kart og kompass i Fredrikstadmarka. Den årlige BDO-mila der jenter og løpsdamer fra flere idretter fra Østfolds og omliggende herligheter, kan få brynt seg mot Kamilla.

Som trolig blir tøff å slå i sin nåværende form på hjemmebane. Marie må heie fra sidelinjen og unge Astrid Stigen må nøye seg med halve distansen. For å ha litt krutt igjen til Ungdoms-Birken.

Mer fra Dagsavisen