Sport

Sjansen til det syvende strake NM-gullet er borte: – Et bunnlag idag

I OSLO: Slevik-keeper Vegard Tvete måtte krype til korset. Etter tre perioder hadde hans lag sluppet inn ni mål - og kun scoret tre. Dermed blir det tidlig sommerferie på Slevik.

2018 var året der Slevik-gjengen ikke nådde opp til de tidligere utgavene av laget. Ingen seriegull og ingen NM-gull. Etter fire kamper stod det til slutt 3-1 til Sveiva, et lag som aldri har vunnet verken serie eller NM.

– Mye turbulens

Tvete skulle gjerne sette at tingenes tilstand var annerledes, og om egen prestasjon forteller han følgende umiddelbart etter tapet.

– Føler ikke at jeg henger veldig mye etter, men når de kommer to mot én og alene med keeper, så blir det vanskelig for meg. Opplever at jeg har noen bra redninger også, sier han.

Hjemmelaget var godt oppe i et tosifret antall skudd på mål i andreperioden, og satte inn fem scoringer. Slevik slet med å skape sjanser fremover.

– Jeg synes Sveiva har jobbet veldig bra og det er fortjent at de går videre. Har vært tungt å møte dem. De hadde mer lyst enn oss.

Slevik byttet trener i desember, og attpåtil har laget slitt med skader gjennomgående hele sesongen. Ingen drømmescenario for et lag som ønsker å vinne titler.

– Det har vært turbulent og mye som ikke har gått veien. Enten har det vært fingeren, kneet og tåa som har satt en stopper. Vi har ikke vært helt der vi skal være, og håpet er å komme tilbake enda bedre neste sesong.

– Vi er et bunnlag idag

Trener Kjell-Egil Dahl kom inn i desember for å hjelpe laget i akutt trenerkrise. Nå er det stopp for Dahl, som skal tilbake til sitt travle liv på hjemmebane.

– Jeg skulle bare hjelpe til. Det skjer for mye i privatlivet til at jeg har tid til dette videre. Det er en fantastisk herlig gjeng å trene, spesielt når det blir sluttspillskamper og vi spiller bra, sier han.

– Idag er vi et bunnlag og det er fortjent at Sveiva går videre. De spiller knalltøft og holder mannen sin hele veien. Vi hadde sjansen til å vinne de to første kampene, men ikke tid, erkjenner trener Kjell-Egil Dahl.

Sist Sveiva var i NM-finale var i 2013. Den kampen endte med tap.

– Vi prøver litt forskjellige og skulle kanskje gjort noe annerledes før kampen. Men det er etterpåklokskap, sier han videre.

Mer fra Dagsavisen