Sport

- Hockey har alltid vært min lidenskap

Trygve Skøien (59) har en drøy uke bak seg som Stjernens nye daglige leder. En jobb som faller seg naturlig for en som har levd i sporten så lenge han kan huske.

- Hockey har alltid vært min lidenskap, erkjenner 59-åringen.

Som mange andre Stjernen-gutter kom han fra bandyen på St.Croix.

- Det ble ungdomshockey i Stjernen på 70-tallet og opp til og med juniorlag. A-lags-karrieren ble begrenset som spiller, medgir han.

Han gjorde seg såvisst bemerket på andre områder i klubben etter hvert.

Han leter ikke lenge i hukommelsen for å finne høydepunktet.

- Som «Roffen» Kirkvaags assistent da vi som første lag hentet Kongepokalen ut av Oslo, slår han fast.

Les også: Snart klart for en ny æra...

Senere hadde han selv treneransvaret i troikaen med Terje Pedersen og Alf Petter Green.

- De spilte og jeg stod i boksen. Vi tok en tredjeplass og var ikke langt unna å gå hele veien i 1983-84, mimrer han. Senere var han også assistent under legenden Uffe Weinstock og deretter ble det flere trenerengasjement i ungdomshockeyen i klubben.

- Vi hadde Løvdal

Han har fulgt hockeyen tett også i sin sivile jobb på Jofa - senere Reebok.

- Etter om lag 23 år i den jobben er jeg nå altså tilbake i klubben. Det føles egentlig naturlig selv om det ble litt annerledes enn ideen opprinnelig var tenkt etter at Trond Magnussen måtte gi seg, forteller han.

Han har fulgt hockeyens utvikling fra tida da Stjernen i stor grad bestod av lokale unggutter til dagens tropp med opp til syv utenlandske «importer».

Les også: - Vi skal ta ansvar

- I dag henter vi spillere fra Sverige og Canada; vi hentet Ørjan Løvdal, sier han med et smil.

- Det var en annen tid, men Ørjan Løvdal ble en utrolig viktig brikke for oss. Han brakte med seg en vinnerkultur som fikk stor betydning. En vinnertype som stilte høye krav til seg selv og andre. At han fortsatt er en uhyre viktig brikke i Stjernen er jo velkjent, påpeker Skøien.

Velkjent trio

I rollen som daglig leder blir han en sparringpartner med markedssjef Ørjan Løvdal som holder til på kontoret vegg i vegg. I tillegg ble Alf Petter Green engasjert på markedssida for en tid tilbake. Samme trekløver som jobbet sammen i startfasen på Jofa på Gressvik. Kompiser som har opplevd det meste i hockeyen. Det lukter suksess lang vei…

- Hehe. Det er veldig hyggelig å jobbe med Ørjan igjen. Han trenger noen sparringpartnere, påpeker Skøien.

Tilbake i toppen

Han kommer til en klubb som er i gang med en prosess som på sikt skal bringe dem tilbake i det gode selskap blant topplagene igjen.

- Det har blitt gjort en stor jobb utenfor isen av både administrasjon, styret og frivillige. Alt er på plass og i orden. Det er trolig ikke så synlig for supportere; for dem er det prestasjonene på isen som teller. Sånn skal det være; det er det vi måles etter, erkjenner han.

Les også: Skammelig dårlig av Stjernen

Styrer ikke sport

Innholdet i en stilling som daglig leder kan jo være så mangt. I dagene før sesongstart må han ta i et tak der det trengs.

- Foreløpig er det litt sånn at jobben blir til mens vi går. Jeg er styrets forlengede arm, men skal ikke ha med sport å gjøre; det er det sportssjef Rene Hansen og styret som tar seg av. Etter hvert skal vi få på plass en arbeidsinstruks med klare arbeidsområder, men vi avventer litt. På sikt er intensjonen også å ansette en sportssjef. Prosessen er i gang, men vi forhaster oss ikke.

Et nytt liv…

Han legger ikke skjul på at planene om den nye arenaen hadde betydning for hans avgjørelse om å bytte jobb.

- Det var jo i tankene, medgir han.

- Forhåpentligvis får vi de vedtak vi venter på i løpet av høsten. Vi er helt avhengig av en ny arena for å kunne utvikle oss videre. Vi vil få et nytt «liv» med helt andre forutsetninger for å kunne lykkes. Selv om det uansett vil være et par, tre år fram i tid har vi faktisk allerede fått henvendelser fra store, konkurrerende selskaper som vil inn i en ny arena, røper han.

Les også: Folk trekker ironisk på smilebåndet når det diskuteres hvor dårlig det er

MEN:

- Vi må leve i nuet og gjøre det beste ut av de muligheter vi har til å skape utvikling både på og utenfor isen med dagens fasiliteter også.

- Og i dag starter kampen på vei mot medaljer…?

- Den diskusjonen gir jeg meg ikke inn på. Som sagt; sport er ikke mitt bord, men framgang må vi ha lov å forvente, sier diplomaten Trygve Skøien med et smil.

Knut Jørgen Johannesen

knut@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen