Sport

«Veien til Golf» er populært

Gamle Fredrikstad Golfklubb på Øssia opplever stor tilstrømming av både nye og etablerte golfere. Juniorgruppa vokser stadig og kurset «Veien til Golf» arrangeres hver eneste helg.

Så langt står korthullsbanen ved Fortet klar til bruk samtidig som driving-rangen og putting-greenen ved motellet allerede er godt besøkt. Nye medlemmer strømmer til allerede trekvart år før 18-hullsbanen kan tas i bruk.

–Vi må være godt fornøyd så langt, sier en travelt opptatt pro, Thor Bøckmann (42). Han sørger for kursing av juniorene og nyfrelste seniorer.

– Vi har snart hatt 100 juniorer på kurs i den korte tida vi har hatt åpent og kurs for voksne har vi hatt i to helger siden vi åpnet korthullsbanen i månedsskiftet, forteller han.

«Veien til Golf»

Tidligere måtte alle gjennomgå kurset «Grønt Kort» før man slapp til på banen. Det er nå erstattet av mer tidsriktige «Veien til Golf» - et 12-timers kurs uten teoriprøve.

–Dette nybegynnerkurset gjør golf mer tilgjengelig for folk. Det var en periode da «alle» skulle begynne å spille; mitt inntrykk er at de som nå kommer på kurs er mer motiverte, mener Bøckmann.

–Ni timer teori etter den gamle modellen ble en prøvelse for mange. Nå har vi mer praksis på banen og tar teori og regler underveis. Det gir nybegynnerne en helt annen følelse med spillet fra starten av. Få folk ut på banen; det er det viktigste, synes den rutinerte golfpro.

Starter med putting

Kurset starter med litt teori og generell info før deltakerne slipper til på og rundt putting green. Deretter er det «svingen» som skal trenes på driving-rangen. Avslutningsvis får nybegynnerne sin debut på den flotte ni-hullsbanen bak Fortet langs Habornveien.

–En fin bane der alle hull har par 3 og tilstrekkelig med utfordringer for nybegynnere, påpeker Thor Bøckmann.

For alle som har lyst til å melde seg på kurs er det bare å ta kontakt med Gamle Fredrikstad Golfklubb.