Sport

Klar for FFK

Vidar Martinsen (24) har lenge ønsket seg til FFK. I går ble det endelig klart. Klubbene ble enige om en overgang. Nå gjenstår bare forhandlingene om Vidar Martinsens personlige kontrakt - og den obligatoriske legesjekken.

Det er flere klubber som har ønsket å knytte til seg Råde-gutten. I fjor var han høyaktuell for Molde. I år har Tromsø vært på hugget, men uten å få napp. For det var først og fremt til FFK Vidar Martinsen ønsket seg.

–Jeg har jo bodd i Fredrikstad. Har riktignok flyttet tilbake til hjembygda Råde nå, men det er jo bare et drøyt steinkast unna nye Fredrikstad stadion. I og med at det nå ser ut til å gå i orden med FFK kan jeg forsette å bo i hjembygda Råde. Det betyr litt for meg, sier Martinsen.

Lysten på Tippeligaen

–Jeg har lenge vært lysten på å spille for et Tippeligalag. Det har jeg også gitt klare signaler til Moss FK om. At jeg nå skifter beite kommer derfor neppe som noen bombe på fotballmiljøet i Moss, sier Martinsen.

Helt uten Tippeligaerfaring er han ikke.

Han spilte tre kamper fra start av i sesongen da Moss rykket ned - og kom i tillegg inn som innbytter i to kamper.

De tre siste sesongen har han vært en meget solid midtstopper for Moss. Han er heller ikke ukjent med rollen som høyreback, men legger ikke skjul på at det er i rollen som midtstopper han trives aller best.

–Nå gleder jeg meg til å ta fatt med FFK. Jeg skal naturligvis gjøre alt for nå spille meg inn på laget. Det er ikke lenge siden jeg måtte operere menisken, men nå er jeg snart der jeg skal være og kan trene for fullt igjen. Neste lørdag blir jeg med FFK til en 14 dagers treningsleir på La Manga. Der skal jeg bygge meg fram mot seriestarten i april. For jeg har ingen planer om å bli benkesliter. Når jeg først har tatt dette skrittet er det naturligvis for nå spille. Det er i allefall det som er målet, sier Martinsen.

Han startet sin karriere på aldersbestemte lag i Råde IL hvor han spilte inntil Moss FK hentet ham inn for fem år siden.

Men fra nå av er det FFK som gjelder for den solide midtstopperen.

Ble enige i går

Allerede i januar la FFK inn et bud på Vidar Martinsen - som var kontraktsbundet til Moss for ytterligere en sesong. Det ble avvist av mossingene, men dialogen har hele tiden pågått i ettertid. Nylig kom et nytt bud på bordet. Det ble akseptert.

I går ble følgende pressemelding lagt ut; «Moss FK og Fredrikstad FK er enige om en overgangsavtale for Vidar Martinsen. Klubbene har hatt en fin dialog over lengre tid og sammen arbeidet fram en avtale om en overgang for Vidar Martinsen fra Moss FK til Fredrikstad FK. Før avtalen gjøres gjeldende må Vidar Martinsen og FFK bli enige om den personlige kontrakten. Vidar Martinsen må også bestå FFK´s medisinske test.»

Mer fra Dagsavisen