Sport

Lærerik cup for Skogstrand

SKAGEN: -Det er lærerikt å være med i turneringer som dette. Både på det personlige og fotballmessige plan. Jeg synes vi har prestert bra selv om det ikke ble sluttspill, sa Jon Erik Pettersen.

Han og Øyvind Pettersen har det sportslige ansvaret for Skogstrands juniorlag. Fredrikstad-klubben mønstrer nok et av de yngste juniorlagene i den danske cupen. De har med bare en sisteårsjunior til Danmark. Det er heller ikke mer enn tre 1988-modeller. Resten er førsteårsjuniorer og guttespillere. I tillegg har Skogstrand hatt med fire jenter som har fått tøff motstand på gode baner i Danmark. Marita Skammelsrud Lund, Hedda V. Lassen, Ida Wernersen og Tale V. Lassen har alle fått tøff matching de siste dagene. Kvartetten har klart seg bra mot robuste og fysisk sterke motspillere. Tre tap og en seier ble fasiten.

Først i siste kamp kunne Skogstrand-laget juble over seier. Annetlaget til Ås IL ble satt ettertrykkelig på plass. Morten Bye ble tremålsscorer. Anders Bjørneby og Marius Slydal tegnet seg også på scoringslista i steikvarmen. Kenneth Eriksen scoret trøstemålet da de fikk stryk av Skagen. 1-4-tap ble det for danskene. Bryne (0-2) og Sarpsborg (0-6) ble også et par nummer for store. Et kvarter i Sarpsborg-kampen er det eneste Pettersen er misfornøyd med. De ti siste minuttene før sidebytte og fem første etter sidebytte raknet det. Hele seks ganger scoret sarpingene i den perioden. Både før og etter var de på talefot med SFK, som i går var klare for finale i juniorklassen. Kenneth Eriksen og de andre fikk skryt av treneren.

-Kenneth er nok den av våre som har prestert best her nede. Han har vært jevnt over god i alle kampene. Eriksen som var ønsket på juniorlaget til FFK i vinter, er en fin type. Han har spilt på kretslaget og er en av de som har potensial til å nå langt. Marita Skammelsrud Lund og jentene har også en brukbar utviklingsarena på juniorlaget. Målsetningen vår er å gi de et best mulig tilbud i den perioden de bor hjemme. Etter hvert kommer nok noen av de til å søke større utfordringer. Skaw Cup er sommerens høydepunkt på fotballfronten. For både trenere og spillere er det en gulrot å få være med i en så flott turnering. Vi lærer å kjenne hverandre på en litt annen måte når vi bor sammen i flere dager, sa Pettersen til Demokraten.

Han føler seg trygg på at øktene på dansk gress vil slå positivt ut med tanke på høstsesongen. Skogstrand-troppen har møtt kvalifisert motstand. De har for lengst rettet blikket mot 9.august. Den dagen sparkes høstsesongen i gang. Flere og flere norske klubber har de siste årene valgt Skaw Cup foran Dana og Norway Cup. Skogstrand er blant de.

-Det er et jevnt og bra sportslig nivå på de fleste lagene som deltar i Skagen. Kvaliteten på banene som benyttes er bra. Jeg tror turneringen hadde vært mer attraktivt dersom det var flere utenlandske lag her. På det feltet har arrangøren en utfordring. Vi vil heller stifte nye bekjentskap enn å møte lag vi møter i serien, sa Pettersen.

Mer fra Dagsavisen