Sport

Fotballfesten!

(Politiet - Brygga FK 5-3) – Dere har nå vært vitne til årets største fotballkamp, erklærte Lars Askheim. Fotballkampen mellom politiet og rusmiljøet ble en eneste stor sambafest på Kongsten foran cirka 400-500 tilskuere onsdag kveld.

Askheim er en av bidragsyterne til kampen og hjalp til med organisering og drakter. I tillegg stilte andre sponsorer opp med gratis pølser til grilling og brus. Sammen med sambaorkester, duskedamer og publikum skapte de en ellevill fotballfest. Det kokte på Kongsten.

«Kjempegøy»

«Brygga FK». «Fylla Fotballklubb». Rusmiljøet med tilholdssted ved Trosvikstranda hadde mange navn onsdag kveld - for anledningen i Rosenborg-drakter. Til daglig har flere av dem opplevd å bli «taklet» av politiet. Nå fikk de mulighet til lovlig hevn.

– Dette her er kjempegøy. Vi har jo planlagt denne kampen i hele sommer, gliser Joar Kaasa og kaster seg ut i sambadans etter kampen.

I trengselen ved sidelinjene kjentes søtlig duft. Det var heller ikke bare sportsdrikk på flaskene. Øl, Finlandia og appelsinjuice gikk ned før, under og etter kampen.

– Vi har ikke trent så mye, men vi vinner neste år. Vi må jo få til ny kamp, jubler Kaasa, til tross for tapet.

«Gedigent»

Politiet er full av begeistring etter kampen.

– Det er gedigent. Denne kampen er det eneste de har pratet om i hele sommer. Og hyggelig å bli kjent på en positiv måte, sier politiets kaptein Anders Strømsæther.

FFKs Roger Risholt dømte kampen.

– Det er helt suverent, gliser han mellom tromboner og sambadans.

– Et skikkelig bra tiltak og gøy for alle parter, sier han fornøyd.

Mer fra Dagsavisen