Sport

18 Stjernen-spillere koronasmittet: – Nå setter vi helsa i førsterekke

Det kan gå lang tid til neste eliteseriekamp i Stjernehallen, innser daglig leder Anders Åsle, etter det store smitteutbruddet i og rundt Stjernens A-lag.

Ytterligere én spiller har fått påvist koronaviruset etter den felles organiserte testingen av 40 personer knyttet til Stjernen Hockey tidligere i uka. Det bekrefter daglig leder Anders Åsle overfor Demokraten torsdag ettermiddag.

Dermed teller utbruddet av koronasmitte i Stjernen nå 23 smittede, 18 av disse spillere på A-laget og fem i støtteapparatet og i nære relasjoner. Én av de testede, som også inkluderer noen kjærester og samboere til spillere, er ikke smittet.

Flere ishockeyklubber er rammet av smitte og en rekke kamper utsatt.

Les også: Smitten stiger i Østfold – nesten 100 nye smittede

Ingen alvorlig syke

Klubben og laget har nå ikke noe grunnlag for å planlegge neste kampdato, men er nødt til å ta en avklaring av gangen når de smittede har sittet sine ti dager i isolasjon. Mange hensyn skal tas før Stjernen kan være i stand til å stable et lag på beina.

Åsle forteller at enkelte av de smittede har hatt feber og muskelvondter, men er ikke kjent med at noen av de smittede har fått føle på alvorlig sykdom som følge av  å ha blitt smittet med koronaviruset.

– Jeg tror noen kan være klare igjen allerede onsdag neste uke, men det blir bare spekulasjon. Vi vet jo at hver enkeltes tilstand etter å ha fått påvist viruset kan være veldig individuell, og har sett eksempler på smittede toppidrettsutøvere som har returnert til trening og konkurranse for tidlig. Så vi kommer til å følge Olympiatoppens anbefalte trinn for opptrapping i aktivitet, slår Åsle fast.

Les også: Dette er korona-reglene i Fredrikstad nå

Helsa først

Han innser at lagets neste kamp kan bli gjennomført med en tynn spillertropp, men har ingen formening om eller forventninger til når den kampen kan spilles.

– Nå er vi bare veldig enige om at vi setter helsa i førsterekke, og at ingen skal presses til noe før de er klare selv eller før de er medisinsk klarert. Legene våre vil fortløpende kartlegge de smittedes tilstand og følge dem opp. Sportslig sett får denne situasjonen bare få de konsekvensene den får. Det er umulig å spå når vi kan spille kamp igjen. Det er kjedelig, men sånn er det, sier Åsle.

Les også: – Dette er ikke en rekord vi ønsket å sette

Oppfordrer til testing

Klubben skriver i en pressemelding onsdag at den forventer at antall smittetilfeller knyttet til dette konkrete utbruddet vil øke. Men rundt A-laget skal alle som regnes som nærkontakter nå ha blitt testet, ifølge Åsle.

– Så er det mange i og rundt klubben som ikke har sånn kontakt med A-laget, men det er umulig å si om utbruddet kan ha ført til smitte hos noen utenfor denne gruppa på 40 personer. Jeg kan ikke annet enn å oppfordre alle til å gjøre som kommunelegene anbefaler – å teste seg hvis man kjenner på symptomer, slutter Stjernens daglige leder.

Les også: Siri Martinsen (Ap) om Stjernen-pappaen «Corner»: – Jeg føler at pappa er med meg hver dag (+)

Mer fra Dagsavisen