Slutt på nyfødtbesøk fra besteforeldre

Sykehuset Østfold har endret besøksrutinene på føde- og barselavdelingen. Fra og med 15. november får kun far eller partner og den nyfødtes søsken komme på sykehusvisitt, av hensyn til at mor og barn skal få mest mulig ro og hvile.

– Den nybakte moren og hennes nyfødte barn har behov for ro sammen med sine aller nærmeste, sier avdelingssjef Nina Håland Sørli ved kvinneklinikken på Sykehuset Østfold til sykehusets egne nettsider.

På sykehusets føde- og barselavdeling har man til nå hatt besøkstid for andre enn far- eller medmor og søsken mellom klokka 18 og 19 på ukedager, og fra klokka 14 til 15 i helger.

– Dette blir dessverre ikke respektert, noe som fører til mye uro i avdelingen, ifølge Sørli.

Les også: Egen pasientreisesone på Kalnes

Vanlig praksis

Derfor ble det altså slutt på dette fra og med fredag i forrige uke. Avdelingssjefen utdyper videre at de nye besøksrutinene blir permanente, og at dette også er den mest vanlige praksisen ved andre barselavdelinger rundt om i landet.

Tidligere har føde- og barselavdelingen ved Sykehuset Østfold vært periodevis stengt for besøk som følge av smittefare, og Sørli forteller til sykehusets egne nettsider at personalet på avdelingen har opplevd stor forskjell på roen hos barselkvinner i disse periodene.

– Når vi tidligere har hatt stenging som følge av influensa og lignende, har mødrene uttrykt at dette har vært positivt. De slipper da selv å avvise eventuelle besøkende, sier hun.

Les også: Nå kan du levere morsmelk flere steder i Østfold

– Ser at det kan være leit

Kommunikasjonssjef Bjørn Hødal ved Sykehuset Østfold opplyser til Demokraten at han foreløpig ikke har hørt om noen reaksjoner på de endrede besøksrutinene.

Nå ber sykehuset om forståelse for den nye praksisen fra familiemedlemmer som klør etter å besøke det nyeste tilskuddet på slektstreet.

– Vi ser at det kan være leit for besteforeldre og øvrig familie å ikke kunne komme på besøk på sykehuset, men vi håper likevel på forståelse. Vi ser at dette er til det beste for den nybakte familien, og ro og hvile er helt avgjørende for en god start, avslutter Nina Håland Sørli.

Les også: 39.000 akuttpasienter tre år før planlagt – styret har godkjent utvidelse med 630 kvadratmeter