Fredrikstad

Skeid og FFK holdt temperaturen oppe

(Skeid - Fredrikstad 0-0). Kampen betød isolert sett ingenting. Men prestisjen var kraftig nok til at temperaturen ble høy på Nordre Åsen lørdag. Det ga fem gule og ett rødt kort.

Bilde 1 av 3

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Fredrikstad var klare for opprykk til OBOS-ligaen og Skeid var klare for kvalifiseringspill. Men mens andre kamper uten betydning ble avlyst, ble denne spilt av to hensyn. Skeid trenger kamptrening før opprykkskampene kommer og spillere med røde og gule kort måtte ha kamper å sone.

Men da oppgjøret gikk sin gang i solskinnet på den fornyede Nordre Åsen, økte temperaturen ute på banen. Det medførte blant annet to gule kort til Skeid før pause, kort som teller i det store regnskapet.

Mye krangling

Dommer Andre Birkeland fikk kjeft fra begge lags spillere og diskusjonene gikk høyt med assistentdommerne også.

Men det var ikke stort å krangle om utover små situasjoner i kampens gang.

Fredrikstad gikk tøffest ut og kunne tatt ledelsen tidlig på et frispark, mens Skeids toppscorer Johnny Buduson hadde omgangens to største sjanser som burde gitt Skeid ledelsen.

Snublefot

Mange var spent på det sterkt kritiserte underlaget på Nordre Åsen. Skeid-keeper Idar Lysgård Nordby så ut som han snublet i en teppekant da han holdt på å rote det til i åpningsminuttene, men antagelig snublet han i sine egne bein. Men FFK-angriperne så muligheten for sent.

I praksis var dette en treningskamp to uker før Skeid skal ut i et viktig oppgjør igjen, men etterslenger og protester på feil dommeravgjørelser preget både spillere og benk.

Daniel Braaten var en av spillerne som fikk gult kort før pause og ble tatt av tidlig i 2. omgang. Denne gang spilte han venstre kant i angrepet og leverte kampens øyeblikk da han tok et 70-meters-løp for å erobre ballen. Det lyktes han med.

Dobbeltsjanse

Etter pause roet det seg litt og Skeid kom fram til kampens største muighet, attpåtil en dobbeltsjanse der FFK-keeper Håvar Jenssen leverte to imponerende beinparader etter skudd fra Matarr Kah og Adonai Kidane fra kort hold.

Dommer måtte bruke kortstokken ytterligere og Fredrikstads Håvard Huser Åsheim måtte i dusjen etter å ha fått sitt andre gule kort.

Skeidoksene kåret Øystein Vestvatn til lagets bestemann, ikke noe dårlig valg i en kamp der byttene ble mange.

Så får Skeid gå over banedekket og se om det tåler noen kamper til. Neste søndag skal de på tur til Brattvåg før de får vite hvem de skal møte i første kvalifiseringsrunde.

Fredrikstad er ferdig med sesongen og kan forberede comebacket i OBOS-ligaen i ro og mak.

2. divisjon, sluttspill avdeling 1 lørdag:

Skeid - Fredrikstad 0-0

Nordre Åsen: 200 tilskuere.

Dommer: Andre Bjørgen Birkeland, Djerv 1919.

Gule kort: Anders Johan Johansen, Daniel Braaten, Skeid, Ayoub Aleesami, Riki Alba, Håvard Huser Åsheim, FFK.

Rødt kort: Håvard Huser Åsheim, FFK (to gule).

De øvrige kampene i lørdagens sluttspill er avlyst av hensyn til koronasituasjonen.