Siktet for drapsforsøk etter knivstikking

Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling for mannen som onsdag ble pågrepet og mistenkt for å ha knivstukket en kvinne i 20-årene på Selbak. Ifølge Fredriksstad Blad er de to samboere.

– Vi har en mistenkt som begjæres varetektsfengslet i dag, i fire uker med brev- og besøksforbud. Han er siktet for drapsforsøk, opplyser politiadvokat Dag-Fredrik Remyert til Demokraten i 13.30-tida torsdag.

Det var natt til onsdag Øst politidistrikt mottok melding om at en kvinne i 20-årene var knivstukket på en privatadresse på Selbak i Fredrikstad. En mann ble pågrepet på stedet, og det kom senere fram at det var en relasjon mellom de to.

– Flere knivstikk

Reymert ønsker ikke å utdype hva slags relasjon det er mellom fornærmede og siktede, men overfor Fredriksstad Blad opplyser politiadvokat Ole Friestad at mannen og kvinnen er kjærester.

– De er hjemmehørende på adressen der hendelsen skal ha skjedd. De var samboere, sier Friestad til avisa.

Han legger samtidig til at politiet mener mannen har påført kvinnen flere knivstikk.

Annen mann løslatt

Senere onsdag ble også en annen mann pågrepet og siktet for knivstikkingen, men han ble senere løslatt igjen.

– Det ser ut til at han kan sjekkes ut av saken, men formelt sett har han fremdeles status som siktet, sier Dag-Fredrik Reymert.

Torsdagens fengslingsmøte vil bli avholdt som en såkalt kontorforretning, altså at dommeren tar stilling til om mannen skal varetektsfengsles uten at han selv må møte i retten.

Kvinnen i 20-årene ble operert for skadene hun ble påført onsdag, og er utenfor livsfare.

– Det er foretatt noen avhør og tekniske undersøkelser, men det gjenstår fremdeles flere undersøkelser og avhør. Vi er helt tidlig i etterforskningen, og ønsker derfor å være sparsommelige med å dele detaljer fra hendelsen, sier Reymert.