Politiet melder om mye bråk og støy fra anleggsarbeider i påsken

Og der er loven klar: På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm».

Våknet du tidlig i dag av larm, støy eller bråk? Det gjorde flere andre i Oslo også. Men dette er da ikke lov.

Det har rast inn klager på bråkete arbeidere til politiet skjærtorsdag. Politiet har blant annet fått melding om støy fra byggearbeid i Dronning Eufemias gate i Oslo. Arbeiderne har blitt pålagt å ikke drive med støyende arbeid, opplyser politiet om på Twitter, skriver NTB.

 

 

Avslutte arbeidet

Også utenfor Oslo har det blitt meldt om støyende arbeid. Politiet i Øst har pålagt et firma med ti arbeidere i Blystadlia i Akershus å avslutte arbeidet.

Den norske loven er krystallklar. «På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm».

– Det drypper inn meldinger, og det dreier seg om alt fra fester som fortsetter utover formiddagen eller folk som driver med støyende arbeid som for eksempel betongsaging. Da er det utenfor det som kan godtas, og er det som er utilbørlig larm. Så når vi får klager som anses som såpass sjenerende for andre, så prøver vi pålegge dem å avslutte arbeidet, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NTB.

Det må en tillatelse til fra bydelen for å omgå loven.

Les kommentar: Søndagsro, takk

Våknet av bråk på rød dag

Senest skjærtorsdag morgen var det støyende arbeider på Carl Berners plass i Oslo.  Der bygger PEAB 111 leiligheter og støyen startet allerede 06.15 skjærtorsdag.

Hos utbygger PEAB sier de at de har tillatelse fra Oslo Kommune til å drive støyende arveid, også i påsken.

Dagsavisen har snakket med administrerende direktør i Peab, Henning Hanevold. Han forteller at at de har endret påskeplanene etter å ha fått flere klager fra naboer.

 – Vi tar det til etterettning og velger derfor å avslutte arbeidet i dag klokken fire. Så blir det ikke noe mer arbeide her før påsken er over, selv om vi egentlig har tillatelse til å jobbe videre.

 – Skjønner du at folk har reagert?

 – Selvfølgelig! Det er ikke noe vanskelig å forstå det, sier Hanevold.

Ro og orden

Operasjonslederen understreker at det ikke er unormalt mye støy, men ettersom det er en høytidsperiode så forventes det at det skal være ro og orden.

Som følge av klagene, minner politiet om at det fra kl. 00 til 24 på helligdager skal være helligdagsfred, som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.

– Vi blir ikke nedringt, men ettersom det kom en del klager tenkte vi det var greit å minne om forbudet. Det er ikke sikkert alle er kjent med det, sier Jøkling.

Les lovteksten her.