Nyheter

Pantelotteri-rekord i Østfold

Røde Kors i Østfold fikk inn 1,4 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2019, en økning på 26 prosent fra året før. – Dette er utrolige viktige midler for oss, som gjør at vi kan drive enda mer humanitært arbeid, sier Anders Lervold i Østfold Røde Kors.

– Jeg vil gjerne si tusen takk til alle som støtter oss med panten sin, sier Lervold, som er distriktsstyreleder i Østfold Røde Kors i en pressemelding.

Totalt 1,4 millioner kroner kommer de 15 lokalforeningene deres til gode som følge av at folk trykket på den røde og hvite knappen på panteautomaten i løpet av fjoråret. I Østfold var det Fredrikstad Røde Kors som fikk aller mest, med 310.049 kroner. Moss og Sarpsborg fikk henholdsvis 259.971 og 178.849 kroner.

Les også: Skal tilby gratis utlån av sports- og fritidsutstyr på Hvaler

Ferietilbud og hjelpekorps

På landsbasis kom det inn hele 62 millioner kroner til Røde Kors fra Pantelotteriet i 2019, og halvparten av disse midlene går til lokalforeningene.

Pengene som kommer inn som følge av tomflaske-veldedigheten, går direkte til å drifte de ulike tilbudene organisasjonen har rundt om i landet. Røde Kors i Østfold driver blant annet Ferie for alle, Fellesverket og fem hjelpekorps.

– Midlene brukes blant annet til aktiviteter for barn og unge og lokalt beredskapsarbeid, sier Lervold i pressemeldingen.

Les også: «Forest art» på Glommastien ved Nabbetorp

Rause Hvaler-kunder

Den butikken i Østfold hvor størst andel av panten ble puttet inn i Pantelotteriet i fjor, var for øvrig Spar Skjærhalden. Her satset kundene nesten 19 prosent av tomflaskene sine, langt høyere enn landsgjennomsnittet på drøyt 10 prosent.

Størst samlede Pantelotteri-inntekter ved en enkeltbutikk i Østfold i 2019, stammer fra kundene hos Kiwi Melløs i Moss (182.703 kroner). Rema 1000 Hassingveien var mest innbringende i Fredrikstad-distriktet med et bidrag på 170.473 kroner.

I fjor vant elleve heldige personer toppgevinsten på én million kroner. Siden starten i 2008 har 81 personer blitt pantemillionærer i lotteriet.

Les også: Biblioteket på kjærlighetstokt

Mer fra Dagsavisen