Over tusen barnehager protesterte mot budsjettkutt

Regjeringens budsjettforslag om å kutte 350 millioner kroner i pensjonstilskuddet til private barnehager utløste torsdag en protest i over tusen barnehager.

Protesten ble gjennomført ved at foreldre som leverte barna sine torsdag morgen, fikk en kopp kaffe i barnehagen og informasjon om saken.

– Mange barnehager må kutte i tilbudet og i verste fall legge ned. Tilbudet til barna vil bli dårligere, og de ansatte risikerer dårligere pensjonsordning, sier Anne Lindboe i Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

Les også: Barnehageleder på Ørebekk tar et oppgjør med kohorter (+)

Fremskrittspartiet krever i de pågående budsjettforhandlingene med regjeringspartiene på Stortinget at kuttet i pensjonstilskuddet blir reversert.

Utdanningskomiteens leder Roy Steffensen (Frp) sier mange barnehager frykter det foreslåtte kuttet vil gå utover kvaliteten, gi rom for færre vikarer og gi dårligere pensjon for de ansatte.

– Frp ønsker å sikre mangfoldet og driften av private barnehager. Vi jobber for å snu dette i budsjettforhandlingene, sier han til NTB.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.