Vinterjazz fem dager til ende

Med et budsjett på rundt 500.000 kroner inviterer Ole-Henrik Mohn Pettersen til med den femte «Vinterjazzfestivalen» fra torsdag til og med søndag.

- Mens vi før hadde en og to superstjerner å varte opp med har vi i år fire-fem. Jazz-trompeteren Nils Petter Molvær - som åpner festivalen på Blå Grotte i kveld - er en internasjonalt kjent musiker, det samme er saksofonisten Trygve Seim. Vi har også gruppa "The Real Thing" som nok de aller fleste kjenner til samt de Spellemanns-nominerte ensemblene «Gurls» og Hanna Paulsberg Concept, forteller en engasjert Mohn Pettersen som selv bærer det økonomiske ansvaret for jazzefestivalen.
- Jeg blir ikke rik av dette, for å si det sånn. Det har nok hendt at jeg har måttet spytte inn noen penger av egen lomme også. Men målet er å få det til å gå rundt, sier proff-saksofonisten som leder blant annet "The Livin`Jazz Orchestra".

Hanna Paulsberg - saksofonist og orkesterleder

En annen Østfold-musiker som gleder seg stort over å komme til Fredrikstad er Hanna Paulsberg fra Rygge som også er proff-saksofonist. Hanna har med seg to band (Gurls og Hanna Paulsberg Concept) og skal avslutte konsertserien på Blå Grotte søndag:   
- Det er utrolig stas å få komme til Fredrikstad og spille konsert med begge bandene under Vinterjazzfestivalen. Jeg er jo fra Rygge, så det å spille i Østfold føles alltid litt som å komme hjem, forteller orkesterlederen som selv har skrevet musikken som skal fremføres.

Fantastisk samspill

Hun legger til:
- Med Hanna Paulsberg Concept har vi med oss den svenske stjernetrompetisten Magnus Broo. Han er en av de ledende musikerene på den europeiske jazzscenen, og har en helt egen måte å spille på som virkelig er magisk. Vi ga ut en plate med han i fjor som fikk strålende anmeldelser i både norsk og utenlandsk presse, og den har blitt spellemannsnominert i jazzklassen i år. Dette bandet var det jeg brukte til å uteksaminere med fra Jazzlinja i Trondheim med for snart åtte år siden, så vi har spilt sammen lenge og har opparbeidet oss et helt spesielt samspill. Det er helt fantastiske musikere som er med, og jeg håper virkelig folk benytter anledningen til å komme og høre dette bandet, forteller Rygge-musikeren til Demokraten.

Konsertserien foregår i Østre Fredrikstad kirke, i Teglhuset og på Blå Grotte.