Halden

Viktig melding, lytt til (DAB) radio

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har vurdert overgangen til DAB+ i et beredskapsperspektiv. I en fersk rapport konkluderer direktoratet med at DAB-nettet er mer robust enn FM-nettet, at dekningen er god og at sikkerheten i tuneller blir bedre med DAB+.

I diskusjonen rundt overgangen til digitalradio så har mange stilt spørsmål om sikkerheten og beredskapen i det nye nettet. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forstår at folk er opptatt av dette.

- I Norge er vi opplært til, og har i ryggmargen at vi skal lytte til radio i beredskapssituasjoner. Og NRK har et spesielt ansvar når det gjelder beredskap og sikkerhet. Derfor har vi også bestillt et DAB-nett med strenge krav til sikkerhet. Det nye nettet er mer robust og mindre sårbart for senderutfall. I tillegg gir det noen nye muligheter til blant annet direkte kommunikasjon med lytterne, sier kringkastingssjefeni en pressemelding.

Han er glad for at den ferske rapporten fra DSB konkluderer med at sikkerheten i det nye radiosendernettet er god.

- Vi har hele tiden vært trygg på at den er god. Når det likevel er reist spørsmål om dette, er vi glad for at DSB har gått inn i problemstillingen og gitt oss en ytterligere bekreftelse på at nettet holder det det lover.

Enkelte har tatt til orde for en utsettelse av FM-nettet med tanke på å bedre sikkerheten ved overgangen fra FM til DAB+. Det har ingen hensikt, ifølge DSB-rapporten.

- Vi er spesielt glad for at direktoratet mener at en utsettelse ikke er formålstjenlig med tanke på sikkerheten. De fleste bileiere vil håndtere overgangen når den kommer, sier Eriksen i pressemeldingen.

I rapporten peker direktoratet på viktigheten av å forsterke informasjons- og kommunikasjonsarbeidet mot publikum.

- Det arbeidet er vi godt i gang med. Publikum vil få mye informasjon om overgangen i tiden framover. I tillegg er har vi mye direkte kontakt med publikum, sier kringkastingssjefen.

Mer fra Dagsavisen