Nyheter

Værste-parkeringen er stengt for bobilturister

Det er kun i vår- og sommersesongen bobilturister kan bruke bobilparkeringen på Værste. – En bobilparkering bør være åpen hele året! sier Heidi Nilsen, leder av Norsk Bobilforening.

Bobilparkeringen på Kråkerøy er en del av Fredrikstad Gjestehavn, og på Visit Fredrikstad & Hvaler sine nettsider opplyses det følgende om åpningstider for plassen: «Servicehuset og bobilparkeringen åpningstid: 22.mars - 13.mai åpne/selvbetjent, 14.mai - 13.juni, åpen/bemannet i helgene, 14.juni - 21.august åpen/bemannet». Når Demokraten var innom oppstillingsplassen på onsdag var fortsatt området avsperret med kjetting.

– Det at Fredrikstad har sesongstengt bobilparkering er meget uvanlig sammenlignet med andre byer, sier Heidi Nilsen i Bobilforeningen. – Det er mange som bruker bobilen hele året og mitt klare inntrykk er at denne gruppa er sterkt voksende.

Stor pågang

I ulike bobilgrupper på Facebook er det flere som har stilt spørsmålstegn ved at bobilparkeringen på Værste er stengt på vinteren og tidlig vår. Flere sjåfører har vært innom plassen, men blitt møtt med kjetting og avsperret område. Maya Nielsen i Visit Fredrikstad håper plassen snart blir åpen hele året.

– Vi ønsker selvfølgelig flest mulig besøkende til Fredrikstad og det hadde ikke vært noe bedre enn om oppstillingsplassen var tilgjengelig for besøkende hele året. Fra forrige uke har vi registrert stor pågang av bobilister som ringer kontoret for å høre om mulighetene for døgnparkering her i byen. Men når det er sagt er det Borg Havn som drifter stedet og vurderer hva som eventuelt bør endres.

Tømmestasjon og helårsåpent

Kim Erik Ballovare i Borg Havn beklager at bobilplassen fortsatt var stengt denne uka, selv om nettsiden til Visit Fredrikstad forteller noe annet. Plassen skal være åpnet før helgen, lover han.

– I utgangspunktet planla vi gjestehavn med mulighet for noen bobilplasser, men når vi nå ser utviklingen utgjør inntektene fra bobilistene mer enn inntektene fra båtfolket. Det betyr at vi må tenke nytt. Forhåpentligvis har vi også på plass tømmestasjon i løpet av mai-juni, de nødvendige søknader er oversendt kommunen og vi venter på svar. Det andre driftsåret hadde vi helårsåpent, men på grunn av ressursbruk til blant annet fjerning av snø stoppet vi dette tilbudet. Når det er sagt registrerer vi endringene i markedet og planen er derfor at vi fra kommende vintersesong innfører helårsåpen bobilparkering. Vi har også nå samtaler med Frode Samuelsen i P-etaten for å se om vi kan få til et samarbeid blant rundt vaktholdet i gjestehavna.

Mer fra Dagsavisen