Velger seg kongens klær

Høstens sesjon er i gang i Gamlebyen. For gutta er det et pliktløp, for jentene frivillig. Vi møtte fire jenter som i framtida gjerne vil bytte ut KK (Kvinner & Klær) med Kongens klær!

Informasjon, helsesjekk, teoretiske prøver og mye venting. I Gamlebyen møtte vi fire jenter som brukte sesjonsdagen på å finne ut om de er egnet for tjeneste i kongens klær.

- Vi er her for å ha muligheten åpen, og for å finne ut om forsvaret er noe for oss. De har ganske mye å tilby, og vi er interessert i å se hva de har, forteller jentene. Åtte av nitten på mandagens sesjon var jenter. Det er gutter født i 1990 som er innkalt mens det for jentenes del er frivillig.

- Det er imponerende at så mange jenter vil inn i Forsvaret, sier kaptein Jørn Olav Brendbekken, sesjonsoffiser ved Vernepliktsverket. På sesjonen må de unge igjennom teoretisk prøve og legeundersøkelse. Til slutt har de samtaler med Brendbekken.

Fire om Forsvaret Kai Helen Berg fra Sellebakk er 18 år og har ett år igjen på videregående.

- Nå har jeg lyst å prøve meg innen Forsvaret. Drømmen er å bli politi, men da det er mange år før jeg kommer inn på politiskolen så kunne jeg tenke meg å prøve Forsvaret i ventetiden. Der vil jeg helst inn i militærpolitiet eller befalskolen. Marie Brudevold fra Gressvik, 18 år, går siste år på media og kommunikasjonslinja på Glemmen.

- Dette med Forsvaret høres både spennende og interessant ut. Muligens er militæret noe for meg. Jeg har ikke noen planer innen Forsvaret, men hundefører eller militær politi høres fint ut. Det å avtjene førstegangstjenesten sammen med gutter skulle ikke være noe problem, jeg trives best sammen med gutter. Mina Camilla Tønnesen fra Begby, 20 år, er til vanlig hjelpepleier og jobber på Borge sykehjem.

- Nå har jeg lyst å prøve noe annet. Jeg kunne godt tenke meg å komme inn i Luftforsvaret. Madelen Pettersen fra Gressvik er 20 år og jobber til daglig i barnehage:

- Jeg kunne tenke meg Marinen eller å bli hundefører.