Utakk er verdens lønn

Mr. Torsnes, Ulf Berg, har engasjert seg i det meste til fordel for nærmiljøet. Nå opplever han at utakk er verdens lønn. Til hans store fortvilelse har nemlig «kreative» personer gjort hærverk på hans eiendeler.

Innbrudd i en brusautomat, flate bildekk, paller som var strødd rundt utenfor gartneriet, hærverk på en traktor - og sekker med torv som var skjært opp er noe av det Ulf Berg har møttet tåle.

Etter det Demokraten erfarer går mistanken i retning av en ungdomsgjeng som har hatt tilhold rundt Lunds gartneri i Torsnes de siste ukene og dagene.

Hvis det viser seg å være tilfelle er det et stor paradoks. Ulf Berg har i en årrekke jobbet for og med ungdom. Han har tatt seg av de som har det vanskelig - og stilt opp på alle måter. Episodene har da også satt sinnene i kok blant oppsitterne i Torsnes. Noen snakker sogar om å ta saken i egne hender hvis ikke politiet klarer å rydde opp. Hærverket er selvsagt politianmeldt.

Tømte brusautomaten

- Det begynte for tre uker siden da noen boret opp låsen i brusautomaten som er plassert utenfor gartneriet - og tømte den for penger. Så mange kronene var det ikke. Det er nesten verre med skadeverket, sier Berg.

Natt til onsdag slo pøblene til igjen. Denne gangen gikk det ut over en bil som fikk hjulene skåret opp. Dessuten var eksosrøret på Bergs traktor var fyllt med blomster og jord.

- Hyggelig med en blomsterprydet traktor, men kanskje ikke helt på denne måten ,sier Bergs lakonisk.

En rekke torvsekker er kuttet opp med kniv.

- Disse kan jeg bare hive på dynga. Jeg kan ikke selge sekker som er ødelagt, slår Berg fast.

Ødelagte bildekk

Roy Mathisen og hans datter Tine har også fått føle pøblenes oppfinnsomhet.

Da Tine skulle kjøre til lærerskolen i går morges var det et trist syn som møtte henne. Det var stukket hulll på dekkene - og bilen stod på flate hjul.

- Vi har jo våre mistanker og jeg vet at politiet sitter inne med informasjon om hvem som kan stå bak. Jeg håper inderlig de klarer å oppklare dette for slik kan vi ikke ha det her i Torsnes, sier Berg som hadde en stri tørn med å rydde opp etter pøblenes herjinger.

- Slik dette har utviklet seg vurdere vi nå å gå vakt om nettene, legger han til.